Hade du fortsatt?

Lovar att inte tjata mer om mina rökande grannar efter detta inlägget men måste fråga er en sak:

Om ni hade varit mina grannar och fått lappen som jag visade: hade ni FORTSATT att röka på samma plats?

Själv hade jag ABSOLUT INTE gjort det för även om man inte hamnar i fängelse 🙂 så skulle jag aldrig vilja vara orsaken till sådan olägenhet för andra människor.

Det intressanta är att rökningen fortsätter?!?!?

Hur hade ni gjort och varför?

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag tycker en intressant parallell här är din reaktion på en skylt som sattes upp om att en villaägare inte ville att man skulle rida förbi hens hus. Den lappen såg du ingen anledning att följa. Jag antar att de här personerna resonerar likadant.
    I det rök-fallet är det ju vad jag förstår två personer som alltid röker samtidigt, det enklaste borde ju vara att prata med dem. Sen är det ju inte säkert att det hjälper heller.

    Svara
    • Birgitta

      Skillnaden är bland annat att en person försökte styra över en allmän och ej PRIVAT väg.

      Hade den varit privat hade jag absolut ”lytt”,

      För mig är ett hyreshus något gemensamt som alla betalar till och ska försöka samsas kring.

      Då kan man inte göra som man känner för…

      Svara
      • Minstral

        Fast lappen om rökning är ju inte uppsatt av hyresvärden, typ rökning förbjuden utanför entrén? I detta fallet är det ju en person som försöker styra över ett allmänt utrymme? Vad är skillnaden?

        Nu diskuterar jag bara runt detta, vill återigen poängtera att JAG inte hade stått och rökt utanför entrén, lapp eller ej.

        Svara
  2. Madeleine

    Det är alltid bättre att kommunicera verbalt.
    Jag tror dom är mäkta irriterad på att det var en anonym lapp. Och det är ju inget olagligt de sysslar med.

    Svara
  3. Minstral

    Nope, jag hade inte fortsatt. Men det finns ju människor till allt. Det finns de som kör 80 fast där är en skylt där det står 70. Det finns människor som inte tar upp hundbajs fast det finns skyltar överallt. De finns människor som inte tar upp sitt hästbajs i ett villaområde fast de som bor där har uttryckt att de vill att man gör det. Skulle kunna fortsätta i evighet. Jag vidhåller att lappen från början var dum och att det fortfarande är bättre att prata med varandra om man bor i ett litet hyreshus där alla ska samsas.

    Svara
    • Madeleine

      Intressant det där med hästbajsen i villakvarter. Jag har blivit tillsagd att plocka upp efter min häst, vet bara inte hur jag praktiskt ska gå tillväga.

      Svara
        • Anna-Kajsa

          Och om det är viktigt för dem skulle inte jag vilja vara orsaken till en sån oangelägenhet 🙂

          Svara
          • Minstral

            Åka tillbaka med bilen och städa efter sig, viktigt att vi hästfolk visar välvilja så att folk inte tycker vi är besvärliga, tycker jag. Många tycker att hästbajs vid brevlådan är precis lika otrevligt som att få in rök genom ett fönster.

  4. Prick

    De har ju liksom redan bevisat att de inte tar hänsyn till andra genom att stå och röka där de gör det. Väldigt tveksamt om en lapp skulle göra skillnad.

    Tror den som skulle ta åt sig av lappen heller inte skulle rökt där.

    Svara
  5. Minstral

    Det intressanta här är ju vad som stör människor eller ej. Hästskit stör uppenbarligen inte många av oss därför kan man göra lite som man vill med det. Rök stör många så där är man hänsynslös (ja jag vet att det är farligt). Jag har pratat med det här om hästbajs i villakvarter med folk på mitt jobb, och de tycker att det är superduperäckligt. Då måste man ju förstå att vi är olika och stör oss på olika saker. Då tycker jag inte att det rätta sättet är att spy galla över varandra utan istället behandla andra som man själv vill bli behandlad. Ta upp hästskit eftersom det stör väldigt många. Rök inte vid fönster eftersom det stör väldigt många. Tänk till helt enkelt.

    Jag tycker inte man som du, Birgitta, kan gå igång på det här med rökningen, medan du sedan gör ett lite småironiskt (?) inlägg över hästbajset.

    Svara
    • Birgitta

      Jag vet inte vad jag kommenterat småironiskt men vill än en gång förtydliga att det JAG skrev om bajs gällde en allmän väg ute på landsbygden- så långt ifrån ett villakvarter som man bara kan komma och ja, för mig ÄR det skillnad.

      Jag rider aldrig i villakvarter och förstår om det stör med bajs där.

      Svara
  6. Madeleine

    Men jag rider ibland genom villakvarter, och kan inte på något sätt förstå hur hästbajs kan vara så äckligt. Det är inget annat än en fobi som dom själva får ta hand om.
    Jag bjuder på ekologiskt vältuggat vegetariskt gödsel till tulpanerna.

    Svara
  7. LenaLu

    Antar att det är så här hos flera större arbetsgivare – det är inte tillåtet att röka vid entrér. Anledningen till det kan vi ju räkna ut själva, bl.a. ska inte kunder o personal behöva gå igenom en moln av rök för att besöka företaget. Vad är skillnaden att röka vid entrén utanför hyreshus och ännu värre få in rök i bostaden? Det är ju sunt förnuft för många av ossRökare i allmänhet tycker jag har noll koll på hur icke rökar uppfattar deras förpestande av luften, i alla fall är det många som skiter i det. Står man utanför er ingång o röker visar det på orespekt mot er andra hyresgäster, dessutom negligera en lapp om att röken kommer in i bostaden. Så jag skulle nog ta det som om de ger er ett stort fett långfinger. Att prata med dem kommer inte hjälpa, de har redan visat vad de tycker genom att fortsätta som tidigare. Prata med värden om problemet. När det gäller hästbajs o det skulle skita sig utanför någons infart, hoppar jag av o skuffar undan det med foten ner i diket eller ut på gräset. Eftersom jag vet att det finns dom som irriterar sig på bajset. Nu har jag en häst som är van. Annars hade säkerheten kommit främst.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har sett att det utanför vissa affärer står anslag där folk ombeds att inte röka i direkt anslutning till entrén.

      Jag har nu mailat hyresvärden med en förfrågan om de kan/ vill sätta upp ett anslag hos oss- vi får väl se vad svaret blir.
      Kanske tycker de att detta inte är något som de har att göra med?

      Och visst; livet är fullt av saker som man inte BÖR/FÅR göra men som folk gör ändå, precis som Minstral påpekade.

      Tvättstugan är väl det vanligaste trätoämnet i hyreshus vad jag har läst, inte heller där används ”sunt förnuft” alltid utan man kan strunta i att städa efter sig, inte respektera tvätt-tider osv.

      Att hundar springer lösa där de inte får och att bajs inte plockas upp är jättevanligt.

      Cigaretter, öl och raketer säljs till de som inte har åldern inne, folk betalar inte TV-licensen, jobbar svart, går mot röd gubbe och så vidare i all oändlighet.

      Vissa saker stör vissa människor, någon störs av ”allt”, en del av inget.

      Man får väl välja sina strider tänker jag….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>