Göra i ordning hästen inför ridning

Läste om detta klippet på nätet och blev lika förvånad som då jag läste något liknande på Ninas blogg,

Ja, alltså det som förvånar mig är att det tydligen finns ett jättestort intresse för att se dylika filmer, dvs då hästar ska göras i ordning inför ridning?!?!?

Jag måste fråga mig om detta intresse bara finns hos barn och ”fjortisar” eller om även vuxna tycker det är intressant och i så fall VARFÖR?

Jag menar; göra i ordning en häst inför ett ridpass?!?!

Det är ju inte rocketscience precis och vi gör väl alla ungefär likadant, eller?

Tar av täcket, borstar hästen, sätter på eventuella skydd, sadlar och tränsar?

Eller får man inte lära sig något på ridskolorna numera?

Skulle ni vilja se en film när jag gör i ordning Vicke inför ridning och varför i så fall?

Upplys en undrande!

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Haha, nä det fattar jag inte heller? Kanske vissa som tror att man måste göra allt i en viss ordning? Tror nog att det mest är småtjejer som tycker det är kul att se på 🙂

    Svara
  2. Dagge

    Hahaha JA. Och gärna även en på hur du putsar ditt läder samt lite bilder varje morgon på din frukost

    Svara
    • Birgitta

      Ok, ska även passa på att ta riktigt många selfies samt inte bara frukostbilder utan även bilder på lunchen och middagen 🙂 ! Kanske även på Vickes olika måltider?

      Svara
  3. Prick

    Det kan väl vara intressant för de som går på ridskola och serveras färdigsadlade hästar till lektionen? Eller de som kanske har problem med hästar som inte kan uppföra sig? Eller, tja, jag vet inte. Kan väl heller inte se något direkt intressant i en sån film men om man inte varit med om att sadla så många gånger – varför inte?

    Svara
    • Birgitta

      Ja, elever som går på ridskolor där stallkurser med tex sadling inte ingår är nog de enda jag kan tänka mig som BORDE ha intresse av dylika filmer.

      Svara
  4. Mia

    Ja herregud! de filmerna är enligt mitt tycke helt värdelösa. Finns det verkligen någon som tittar på dem? såååå ointressanta och tittar man på dem borde man kanske fundera på hur väl man använder sin tid.

    Svara
  5. CeciliaL

    Det ar val delvis fjortisar, men ocksa att unga tjejer ar sa fascinerade av hur oerhort lyxigt och glamorost hon har det – stallet ar saaa himla flott och hyper rent, all utrustning och hennes klader ar ju det basta av det basta och sa dyrt och flott, hasten ar sa oerhort skinande ren och blank och vacker, allt ar sa himla perfekt och underbart, medans vi vanliga manniskor (ok, speaking for myself here!) sjavar runt i lera och forsoker fa hasten hjalpligt ren for att kunna rida, gar runt i hage och mockar skit, haller tillgodo med avlagda trojor (snarare an nyinkopta paljettdekorerade FinaMarketTrojor) i stallet osv. Fast sjalva filmen ar ju stentrakig, haller med – vi gor ju alla samma mer eller mindre. Det ar val bara den hogkvalitativa livsstilen och extrema flottheten som man vill gapa litet at! (tittade pa nagon minut av filmen, zzznark… men om jag varit fjortis eller drommande ridskoleryttare som satt och suktade, hade jag kanske kollat mera?). PS Ja, jag ar en bitter medelalders avundsjuk tant (om nu bloggerskan sjalv skulle lasa har! :D)

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag är benägen att tro att du har rätt.

      Det var samma med filmen kring vet-checken; den visade enligt mig några sekunder som verkligen berörde ämnet, resten var bara helt onödig filmtid.

      Men det finns tydligen ett intresse för detta: kanske som när äldre läser veckotidningar?

      Och kanske är jag också bitter? Gillar dock en hel del av materialet på just Ninas blogg men inte filmerna.

      Hippson har också mycket intressant material- dock inte just detta (enligt mig då).

      Svara
      • CeciliaL

        Precis – som en glammig veckotidning, bara for att glo och imponeras, liksom! For det som visas ar ju inte verkligheten for de allra flesta (skulle garna ha det sa fint, men har inte den budgeten for mitt hasthallande och inte heller tiden att halla allting sa fint eller anstalla nagon som kan halla allting totalt rent). Det ar en rolig och trevlig blogg att lasa, och en mycket duktig ryttare, sa jag fortsatter att surfa in dar da och da, men de flesta bilder och alla filmer ger valdigt litet annat an just ovanstaende.

        Svara
  6. DRESSYRLIV

    Haha… Ja hujeda mig. Skulle sett mig senast i stallet. Hej kom och hjälp mig. Lera upp till knäna och inte så färdig för catwalken. Nej jag kan faktiskt inte heller förstå hur det kan vara så intressant. Måste vara som ovanstående påpekade. Det perfekta och det rena och helt enkelt många mil från de flestas vardag. Mig intresserar det noll. Och intet faktiskt.

    Svara
  7. Sarah

    ENDA anledningen till att jag skulle kolla på en göra-i-ordning-hästen-i-stallet-film är om jag var spekulant på hästen, då kan det vara intressant att se hur den uppför sig. Men annars inte. Jag kommer ändå inte torka av min häst med babyservetter på mulen inför mitt nästa ridpass på en åker (eller vad det nu är för ngt annat fancy en sådan video kan tillföra inspirationsmässigt).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>