Vad ÄR det med folk?!?!?

Igår när jag var ute med Soya i närheten av min bostad hände något tråkigt.

Hon nosade som vanligt omkring som en matsökande missil (hon stoppar allt som går att äta i gapet om man inte hinner avvärja det) och dröjde kvar i ett glest stort buskage lite väl länge.

Jag blev misstänksam och rusade dit och då står hon och sniffar på en liten stängd kartong.

Skadad som jag är av olika filmer och inlägg jag läst sedan tidigare var min första tanke att det låg något övergivet djur i kartongen och mycket riktigt; när jag öppnade densamma tittade 2 marsvin fram?!?!?!

De verkade pigga men låg ju i en tunn kartong som förvisso hade en handduk i botten och en liten träkoja där de hade krupit ihop så jag kände att jag verkligen inte ville lämna kvar dom i snön.

Mindes som hastigast hur en vän för många år sedan hittade 2 marsvin i skogen och tog hem dom (och där de hade ett mycket fint liv länge) men jag varken kan eller vill ha andra husdjur än Soya.

Eftersom jag var väldigt stressad och skulle jobba fann jag ingen annan råd än att ”dumpa” dom på djursjukhuset i Malmö och jag hade inte heller tid att stanna för att utröna vad som skulle bli deras fortsatta öde.

Förhoppningsvis hittade de någon som kunde ta hand om dom och även om de blev avlivade så anser jag att det är mer barmhärtigt än att låta dom svälta och/eller frysa ihjäl utomhus.

Varför de lämnades som de gjorde lär jag aldrig få veta och jag kan bara än en gång förundras över mänskligheten….

image

Lådan jag hittade dom i.

image

Jättesöta verkade de vara.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Tur du hittade dem medan de levde! Kanske tur att kartongen var stängd och höll värmen lite. Människor kan vara så onda.

    Svara
  2. Mia

    Nu hoppas jag verkligen att du slipper hitta fler djur men om. Så finns djurens vänner i Kyrkheddinge.
    Stackars små! hoppas de får det bra

    Svara
  3. CeciliaL

    Men herregud! Du sa att det var -12, och folk slanger ut smadjur i kylan?! Later ju banne mig inte klokt!!

    Svara
  4. Frida

    Människor är vidriga bara att konstatera. Kan inte förstå att det ska vara så svårt för en del att ta ansvar? Har man ingen empati alls? Tror inte att de själva hade gillat att bli utslängda mitt i vintern för att bo i en pappalåda…..

    Svara
  5. Ann

    Om de som satte ut dem, hade nån koll på marsvin så var de utsatta för att »bli avlivade«. Marsvin (som kommer från sydamerika) är mycket känsliga mot kyla. Går inte alls att jämföra med t ex (tam)kaniner.
    //hon som räddade två
    (de var eg tre, en dog ganska snabbt av sviterna av kylan de utsattes för).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>