Pojkvän?

En intressant diskussion där jag skulle vilja höra era åsikter:

Vad benämner man en man som man har ett förhållande med men inte bor ihop med och/ eller är gift med om denne är 30, 50, 70 år gammal?

Kallar man en 70-åring för POJK-vän? Kille?

När upphör man att vara just pojkvän och vad övergår man till då?

När blir man SÄRBO?

För mig personligen känns det som att det bara är + 40 som är särbos (benämns som detta) men kanske har jag fel?

Någon kallar sin partner för ”min man” fast man inte är gifta, någon säger ”Gubben” om en 30-åring osv.

Vad tycker ni?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Pojkvän är ju benämningen på nivån av relation, inte åldersbestämt. Tycker du att flickvän skulle kännas konstigt att kalla dig själv för? =) Man, partner, sambo, kille, äg din benämning och jag har svårt att se att folk skulle höja på ögonbrynen.

    Svara
    • CeciliaL

      Same… Partner, karl, sambo, boyfriend, kille – beror val pa hur man sjalv kanner sig. Fast, visst, jag kanske skulle haja till litet om jag horde en 70aring saga ’pojkvan’ pa svenska, medans jag nog inte skulle haja till lika mycket om en 70aring sa ’boyfriend’ pa engelska, kanske for att det inte riktigt finns nagot som motsvarar ’kille’ pa engelska? Folk blir ju ofta litet generade och sager ’man friend’ istallet, om de tycker ’boyfriend’ ar for ’ungt’. ojkvan later litet lustigt for aldre manniskor (vet inte riktigt vad jag menar med ’aldre’, kanske over 35?) da jag inte ser en vuxen karl som en ’pojke’ medans jag daremot ser en vuxen karl som en ’kille’. But each to their own, live and let live! 😀

      Svara
  2. Linda

    Jag tycker att pojkvän hör till typ tonåren. Men jag får riktigt skav i hjärnan när nån över 20 säjer ”min kille”.

    Svara
      • Trasselkvast

        ”Din nye man”? ”Din (nye) partner)?

        Väldigt mycket lättare med engelskan i många aspekter. Partner är vidare än svenskans. Significant other är ännu vidare.

        Svara
      • Prick

        Varför inte kalla honom vid namn? Låter som att du gör en stor grej av …ingenting.

        Svara
        • Birgitta

          Jag gör inte en stor grej av detta utan det var bara i samband med att mannens ålder kom upp som jag började fundera mer i allmänna banor- inte alls specifikt vad jag ska kalla just denne karl.

          Jag är ju själv 50 och planerar inte att leva ensam resten av livet så jag tycker att frågan kan vara intressant- sedan får man givetvis kalla varandra vad man vill även om tex ”kärringen” ger mig rysningar och hade varit oacceptabelt för mig.

          Svara
  3. Minstral

    Jag säger Laban eller min man. Gubben är det värsta jag kan höra, så himla bonnigt. Hade vi inte varit gifta hade jag väl sagt min sambo om vi bott ihop annars hade jag nog använt namnet. Hade jag varit äldre och träffat någon hade jag väl sagt särbo/sambo eller kort och gott vän.

    Svara
  4. Mia

    Jag tycker det är lustigt när andra säger ”min sambo”han har väl ändå ett namn och säger man ”jag och min Lasse” fattar väl alla över 35 att man inte pratar om sin lillebror.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>