Telefon som inte tåler kyla

Som jag har nämnt tidigare älskar, älskar, älskar jag min I-phone och den är nästan som en kroppsdel; alltid med mig!

Men nu har jag upptäckt en verkligt kass grej; den tåler inte kyla?!?!

Flera gånger har den först visat tomt batteri (fast den är full-laddad) och sedan stängt av sig sekunden efter i kyla och när jag sedan värmt upp den har batteriet åter varit laddat och telefonen har fungerat.

Bara det fåtal personer jag berättat detta för i stallet har bekräftat att dessa telefoner är kyl-känsliga och det verkar ju hur dåligt som helst?!?

Det är väl vid kyla som man verkligen kan behöva sin telefon; typ om man ramlar av ute, bilen pajar eller vad vet jag där man kanske vill kunna ringa efter hjälp!

Är detta något ni känner igen?

Är det lönt att reklamera telefonen eller bara att acceptera att det är så det är?

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Sån var min förra och är min nuvarande iphone. Värdelöst när allt annat är kanon med den.

    Svara
      • G

        Nä jag orkar inte vara utan den i flera veckor för ”reparation” och tvivlar på att man får en ny. Slött, jag vet, men örker inte. Känns som nästa kommer vara likadan ändå.

        Svara
  2. Bodil

    Har för mig att jag hörde på radion att det står i bruksanvisningen att den inte tål minusgrader… Har dock inte haft problem med min än.

    Svara
    • Birgitta

      När jag har googlat på problemet finns det folk som intygar att deras telefoner tåler hur många minusgrader som helst så det är nog olika men bör ju inte vara det?!?!?

      Svara
  3. Annelie

    Har hört flera iPhoneägare med samma problem – eller ”bara” att batteriet laddar ur sig otroligt fort i kylan. Vill du slippa det får du nog överväga att byta märke helt enkelt. Kanske går att googla efter test i kyla?

    Svara
  4. Linnea

    Alla mina iPhone har varit sådana. Och jag har inte bytt mig om att reklamera. Men testa gärna att göra det och tala om hur det gick…

    Svara
  5. Angelica

    Min kan också göra så om den är riktigt kall, men jag har löst det genom att ha den i en ficka närmare kroppen ^^ alltså en tröj-ficka istället för jackficka, så håller den sig varm.

    Svara
  6. Matilda Holmström

    Min är också sån, och tydligen står det i informationen om telefonen att de inte är gjorda för nordiskt klimat. Så apple är helgarderade för detta. Jag funderade på att lämna in min, men fick höra att det inte var någon idé.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>