Söndag- sovmorgon

Det händer max en handfull gånger om året om ens det men idag tog jag sovmorgon och var inte i stallet förrän vid 10.30.

Jag har oftast inte ro att INTE ”kolla läget” i stallet  det första jag gör när jag vaknar…en sorts onödigt kontrollbehov gissar jag?

Idag stod träning för Mini på schemat och eftersom jag bara red en klass igår (med 30 minuters lätt framridning) så hade jag inget dåligt samvete gentemot Vicke utan vi tränade på för fullt.

Och som det vältränade djur han är gick Vicke villigt och fint och det blev en jättebra träning.

Vi tränade på skolorna ur 10- meters volter på spåret, de enkla bytena som kräver mycket ryttarvakenhet för att inte bli för abrupta, lite piruettgalopp och så skänkelvikningar i både trav och galopp.

Olof tycker att jag ska träna mycket samlat för att stärka Vicke medan jag hottar upp tempot lite på Minis träningar vilket fungerar mycket bra.

För ”givetvis” kan man inte bara rida supersamlat hela tiden och varje gång man tränar och så samlat rider jag ju inte på tävling heller.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>