Akademisk ridning- ÄR det så?

Nu var det många år sedan vi diskuterade denna gren (AVART enligt vissa) inom ridsporten och i alla fall då fanns det inget lättare sätt att göra vissa ryttare galna av ilska än att hävda att AR är ”fel” och ”konstigt”- ungefär som om någon hade sagt till mig att ”ALL dressyrridning plågar hästen, punkt slut”.

Det ska sägas att jag själv har enorma fördomar om AR men egentligen väldigt liten EGEN erfarenhet vilket hittills bara har känns skönt- det lilla jag sett har jag inte gillat.

Minns att vi hade en inackordering i stallet för många år sedan som red akademiskt och….tja…precis som mina fördomar förutsatt blev det inte mycket ridet där inte utan bara en jäkla massa ”slö-skrittande” på en vuxen häst som hade orkat gå 50 gånger så mycket varje dag.

Som ni som läst bloggen länge vet är jag ett stort fan av mycket som Silverbjälke skriver och jag har ibland hävdat att han är en ”manlig Birgitta” ha ha ha.

När jag läste detta nickade jag igenkännande hela tiden och tyckte inlägget var sååå roligt men dagens fråga är: är det också SANT- enligt er erfarenhet?

Är vi som inte håller på med akademisk ridkonst elaka betraktare som inte har förstått något (och vad har vi inte förstått i så fall) eller hur ligger det egentligen till?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Jag är inte ett dugg imponerad av Silverbjälke, tycker bara tanken på att en vuxen man tar ett alias från dessa böcker är motbjudande 😛 och tycker heller inte att han bygger upp något vettigt resonemang om AR här utan bara häcklar dem i största allmänhet?
    Jag har sett bra AR-ridning, sämre AR-ridning och dålig AR-ridning men i ärlighetens namn har jag sett detsamma i dressyr, hoppning, islandshäst och western med? Inte heller har de anklagat mig för hästplågeri eller förklarat för mig att deras inriktning är bättre än min?
    Däremot är många väldigt glada i sina hästar, engagerade och försöker lära sig mer. Positiva egenskaper tycker jag även om jag föredrar en annan inriktning.

    Svara
  2. Lee

    Alltså bilden på sadeln Håller med, tror säkert att många är duktiga, men avarter finns (o, ja – såklart även i andra grenar) – o liknelsen med sekt, o fantastiskt entrepenörskap!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>