Dagens hundfråga

image

Soya pustar ut efter dagens veterinärbesök.

Du är på Djursjukhuset med din hund.

I väntrummet skäller, gnyr och hoppar din hund omkring konstant.

Vad gör du?

a) Försöker lugna och tysta hunden

b) Låter hunden vänta i bilen

c) Låter hunden ”hålla på” eftersom du ”vet” att den är rädd

Tja…väljer du alternativ c är du enligt mig om inte annat en hänsynslös egoist men….det kanske finns någon bättre förklaring än att din hund är rädd?!?!

Skrivet av den irriterade hundägaren (undertecknad) som faktiskt sa ifrån till fridstörarens ägare vid dagens besök och fick till svar att ”ja, det är ok att störa alla andra”?!?!

I rest my case…

19 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Jag har suttit hos veterinären med gnällande katt i bur – tack och lov utan andra väntande. Jag vet faktiskt inte hur jag skulle gjort för att tysta henne. Hon är inte van att sitta i bur och åka bil, och hon var rejält skadad i en baktass. Men som sagt – ingen annan där, och vi fick komma in snabbt.

  Svara
 2. Görel

  Jag börjar med a och lyckas inte det så får de sitta i bilen, om det inte är väldigt många minusgrader ute förstås. 🙁
  Oftast skäller de inte, men är oroliga så det brukar räcka med att prata med dem och kela med dem. Om jag har möjlighet brukar jag också sätta mig en bit ifrån de andra. Jag har inte behövt komma så långt som att de behöver sitta i bilen. En kram och att få sitta i mitt knä brukar hjälpa. 😀

  Svara
 3. LenaB

  Har ju ingen hund men ngt annat som jag ofta reagerar på då jag sitter i väntrum med mina katter i bur är att hundägare helt sonika låter sina hundar gå fram till min bur. Är man djurägare borde man väl förstå att detta inte är särskilt snällt mot katten som sitter instängd i sin bur och inte kan försvara sig???

  Svara
  • Anna-Kajsa

   Precis! Jag har ibland haft med en handduk och hängt för så katten inte ser ut, ofta känns det lite tryggare för dem. Men katter är ju normalt inte vana vid att åka omkring i bur, och självklart blir det värre för dem om det kommer hundar och tittar in, de kan ju inte ta sig någonstans!

   Svara
 4. CeciliaL

  Skulle ta ut hunden, eller vänta i bilen om den känner sig trygg där. Det låter inte som om ägaren tänkt efter, men varför föreslog inte klinikpersonalen detta??

  Svara
  • Birgitta

   Förhoppningsvis hade dom gjort det, kanske var de upptagna.

   Jag satt precis bredvid- därav att jag kanske reagerade först.

   Svara
 5. Minstral

  Fast det är ju som det är i väntrum på djursjukhus. De flesta försöker nog lugna sina hundar. Grejen är väl att fostra sin egen hund då så att den inte behöver bry sig om vad de andra har för sig. Jag irriterar mig sällan på djur i djursjukhusets väntrum, de är sjuka, rädda, stressade. Ägarna kanske också, inte rätt tillfälle att klaga på folk. Stressar ens hund upp sig så får man ju istället lära den att inte bry sig, lättare att jobba med sin egen hund än att ändra på andras 🙂

  Svara
  • Birgitta

   I sak håller jag med dig till 100 %.

   Det som gjorde att jag sa ifrån var INTE att Soya blev stressad för hon låg som alltid i bilen trots att hon är lugnet själv utan det faktum att ägarna bara satt rakt upp och ner och lät hunden vrålskälla. Inte en antydan till reaktion från dom och det tycker jag är respektlöst. Men jag ser det ganska ofta ute också- hundar som bjäbbar och skäller och ägare som verkar både blinda och döva…

   Svara
 6. Lee

  Usch, lika irriterande o respektlöst som när föräldrar låter barn röja runt o gapa utan en reaktion.

  Svara
 7. Minstral

  Fast jag fattar inte? Ska man springa ut i bilen och hämta hunden när man blir inkallad? Risken är ju då att det blir längre väntetider bara?

  Svara
  • Birgitta

   Tja…mig tog det max 2 minuter att hämta min hund- parkeringen är precis utanför. Om jag är väldigt tidig till ett besök får hon ligga i bilen tills det är någon minut innan bokad tid och när jag väntar på direktregleringen efteråt (som kan ta både 30 minuter och mer) ser jag ingen anledning att ha Soya i väntrummet.

   Sedan menar jag inte att ALLA ska ha sina djur i bilen men om man har en hund som stör omgivningen väldigt mycket så tror jag nog att de flesta föredrar att hunden är i bilen även om väntan blir någon minut längre.

   Man får ju ändå hoppas att det är mer undantag än regel att hundar är väldigt ”störande”.

   Svara
   • Minstral

    Fast om alla skulle tänkt så så hade det ju inte funkat, 2 min per patient blir en del till slut. Jag hade nog blivit mer irriterad på alla som skulle springa och hämta sina hundar. Herregud, det är ju ett djursjukhus, nä jag tror nog snarare det är djurägarna som blir irriterade än djuren, för djuren tror jag att man ska förkorta väntetiden så mycket som möjligt. Sen är det väl klart att man kan försöka lugna sitt djur, men går det inte så går det inte, då är det bara att gilla läget.

    Svara
    • Birgitta

     Läs mitt svar igen!

     Jag menar inte att ALLA ska ha sina hundar i bilen och hoppas och tror att det bara är ett fåtal som stör så pass att väntan i bil är befogad.

     Tycker också att det är bra om man låter hunden vänta i bilen när man väntar på att få betala efteråt.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>