Extremt märklig kommentar om fång?

Ibland ska man verkligen vara försiktig med vad man  frågar om på olika hästforum eller i varje fall ta SVAREN med många skopor salt.

Sitter och läser följande inlägg/ fråga:

Jag tänkte kolla om någon har tips på vad min Shettis kan ha. Har tagit massa prover, o inga svar finns.

Han är 17år, super form. Håller honom alltid i bra hull och rids av mina systerdöttrar.

Han fick för ca 4år sen fång, eller vad vi trodde var fång. Dock så har han fått dessa fångkänningar även när han har gått i grushage, eller med betesreducerare i hagen. Den har han så fort det inte är snö. Annars får han ”fångkänningar”.
Vi har testat för EMS, PPID (crushings) osv men inget visar något. Han har tom topp värden som inte borde va fång heller.
Men han får känningar för nästan inget och flera ggr om året.
Syns inget på hans hovar, inga blödningar

Tips?!
Någon som vart med om samma eller hört något?

Och så svaret:

Hade samma problem med min häst. Hade ute equiterapeuten och de sa hon hade den sk. Fångnerven i kläm. Hur mycket detta stämmer vet jag inte, men sen dess så har hon inga problem.

 

Ehhhh….FÅNGNERVEN?!?!?!?!? Kan någon vara så vänlig och förklara var fångnerven sitter och framför allt hur en equiterapeut kan behandla den?!?!?!?!

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Spelar väl ingen roll, equiterapeuten sa att han e frisk nu och hen har ett jättefint diplom hen köpte på internet, så hen kan man lita på, medans veterinären bara vill tjäna pengar! 🙂

    Svara
  2. Frida

    Helt ofattbart! Att någon går på det är illa men att någon som ska kalla sig för yrkesman och tar betalt för sina tjänster påstår eller tror själv på detta är fullständigt galet. Jävla tomtar det finns…..

    Svara
  3. Cia

    Nu har den här kommentaren inget med ’fångnerv’ (haha, så dumt)att göra men min storhäst ’lider’ av samma konstiga och veterinären fattar ingenting. Men nån form av extrem obalans i hennes kropp råder i alla fall. Skulle gärna ta del av (vettiga)svar på inlägget men har inte fb. *attsingen*

    Svara
  4. Prick

    Fast fördelen med större forum är att felaktigheter eller tveksamma åsikter ofta blir påpekade av de som vet bättre. Så tycker jag det är i detta fall också. Kanske hon till och med hade missuppfattat ET:n?

    Ser liknande på tex buke där det förstås finns en del suspekta kommentarer och förslag på diagnoser och de blir också snabbt blir tillrättavisade.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Ja, där tycker jag faktiskt att buke har oförtjänt dåligt rykte. Visst förekommer konstiga grejer, men många har bra koll och säger ifrån. Det tycker jag är värre i diverse fb-forum, där blir ibland galenskaperna stående som ett rimligt alternativ, och det händer att fler hejar på konstigheterna…

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>