Fredag- extremt korta tyglar

add

Ja, dagens hemläxa blev att jag skulle tänka att jag ska rida med ”extremt korta tyglar” (”normallånga i mitt fall” som Olof sa) för om jag tänker ”superkorta” så blir de förhoppningsvis lagom långa/korta.

Jag har alltid tyckt att detta är det vanligaste ryttarfelet (att man rider med för långa tyglar) men det är ju så klart ingen ursäkt för MIG att göra det och jag om någon tycker att det ser, om inte annat så FULT ut. Så skärpning på den fronten Birgitta!

Annars gick Vicke fint och visade upp bra skolor (höger sluta som vanligt sämst och öppnorna som vanligt bäst), riktigt fina enkla byten utan de sedvanliga abrupta avbrotten med bakbenen och bra förvänd galopp som han alltid haft lätt för.

Vi tittade också på några travökningar (njaaaa….), uppridningar i galopp (bra) och ryggningar (bra om jag rider med korta tyglar och har en snäv ram).

Som vanligt en guldstjärna till gossen och kanske en pappstjärna till ryttaren 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>