Tisdag- upp med magen

IMG_2572

Innan vi började dagens träning för Olof fick han se några korta filmsekvenser från söndagens tävling för att illustrera domarens kritik ”saknar tillräcklig samling och bärighet”.

Och som han påpekade så behöver Vicke bli lite kvickare i den samlade galoppen, jag kan inte bara nöja mig med att det KÄNNS ”långsammare” (dvs samlat) utan det måste ändå hända saker under mig- en bättre aktivitet!

Vicke måste komma upp med magen ännu mer och inte få fler steg men mer energiska.

Det positiva var ändå att även Olof (liksom jag) tycker att det ÄR skillnad på ”nu och då”  och det är något som jag har märkt att i alla fall jag kan glömma ibland; hur stor skillnaden faktiskt är över tid även om man inte är 100 % nöjd i dagsläget.

Dagens träning ägnades således åt att ”hotta upp” galoppen lite vilket som sagt mest innebär aktivitet UPPÅT inte framåt.

Sedan tittade vi också på en del linjer ut MSV B:2-programmet, skolorna och 8 metersvolterna i galopp för att vara mer exakt.

I volterna gäller det att inte tappa bjudningen när ytan blir så liten och i slutorna måste jag tänka på att rida dom ”ända fram” eftersom det faktiskt är en ganska lång linje och inte tvära för mycket och komma ut på tok för tidigt vilket jag gjort i min ensamhet och i ivern att det verkligen ska kännas som en ordentlig tvärning.

En kommentar

  1. Anna

    Tränar exakt samma saker. Den långa linjen i sluta är svår. Kommer alltid ut för tidigt och inte vid punkten. Man får träna vidare .

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>