Vad ratar ni….

….av etiska skäl?

Ja, på tal om de diskussioner vi haft på bloggen gällande både cirkus och sojamjöl undrar jag alltså vad ni ratar pga etiska skäl?

Finns det produkter som ni håller benhårt på att aldrig köpa och vad handlar det då om?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Helena Tang

    Ägg från burhöns. Köper alltid frigående, och så ofta jag kan från folk som säljer från egna höns. Kött köper jag helst från slaktaren i byn, då vet jag precis var det kommer ifrån, när det var slaktat osv.
    Tacksam att det alternativet finns häröver.

    Svara
  2. M

    För att nämna några: svenskt kött, aldrig ägg från burhöns, inte halal-slaktat kött, produkter med palmolja (ex. Nutella), Dyón (som har en hemsk tillverkningsindustri i Indien).

    Är restriktiv rent generellt med ursprungsland, etik etc. När jag väljer produkter. Skulle aldrig välja soja i min foderstat pga lathet eller kostnad – det är 2016.
    Är glad att mitt universitet talar ofta konsumemtens vikt i globala frågor såsom tillverkningsindustri, miljö och dylikt.

    Svara
    • CeciliaL

      Ja, just det – halalkott!! Huu…

      Men jag ar dalig pa att undvika palmolja och billiga klader, men undviker iaf billigt lader. Ni i Sverige ar mycket mer informerade vad galler narproducerad och ekologisk mat – har i GB valjer de flesta enbart pa pris och narproducerat promotas inte speciellt mycket (det ar en nischmarknad och SA mycket dyrare).

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Fast vad menar du då med halalkött? I Sverige måste halal följa djurskyddslagstiftningen och slaktmetoden är densamma som används annars – först bedövning, sen avblodning. Enda skillnaden är att man vänder sig mot ett visst väderstreck och läser en bön. Det anser jag inte påverkar djuret alls!

        Svara
        • M

          Jag är tillsammans med en kille från annan kultur och hans familj bor i ett annat land, så när jag refererar till halal-slaktat kött är det främst när vi är där och hälsar på. Fast jag äter väldigt lite kött och kyckling redan från början

          Svara
  3. Frida

    Utländskt kött och burhöns. Väljer gärna ekologiskt också. Har inte så bra koll på vad som har mest miljöpåverkan osv men är mån om att djuren har det bra (eller i alla inom svenska lagstiftning även om jag heller betalt mer och vetat att djuren haft ett bra liv).

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Alltför billiga kläder eller läder- där det kan finnas misstanke om barnarbete och/eller dåliga arbetsförhållanden i tredje världen.
    Har jag möjlighet så väljer jag reko-märkt kaffe.
    Soja som sagt
    Har lite koll när det gäller mat, handlar gärna lokalt i gårdsbutiker och liknande.
    Skulle aldrig äta foie gras

    Generellt slås jag över att medvetenheten känns lite större när det gäller djur och miljö än med mänskliga arbetsförhållanden långt bort.

    Svara
  5. Marie

    Äter veganskt. Funderar på nötkött från Ängavallen ibland. Griskött äter jag nog aldrig igen. Tycker det är sjukt att våra grisar inte får någon utevistelse. Alls. Tänk att ha hästen så, nä fy känner jag personligen.
    Äter ägg från egna frigående hönor. Använder läder till hästarna. Köper ekologiska kläder till ungen när det går.

    Svara
  6. Mia

    Äter vegetarisk kost, kan inte förstå hur man överhudtaget kan äta djur. Kan speciellt inte förstå hyckleriet som många köttätare ägnar sig åt. Ägnar en stor del åt sitt älskade husdjur för att glatt glufsa i sig kött från djur som producerats under horribla förhållanden….usch! riktiga djurvänner är det få av.
    Köper inget läder eller andra saker gjorda av djur. Äter jag ägg är det från lokala gårdar, övrig mat jag handlar är också ekologisk. Besöker inga djurparker, cirkusar eller dylika institutioner.
    Utevistelse för alla djur borde vara rena självklarheter men tyvärr vet människans girighet inga gränser.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>