Värsta kommentarerna?

På tal om förra veckans diskussion om vad man INTE bör säga till någon som tex har förlorat en hund undrar jag idag om ni har råkat ut för att någon i djursammanhang har sagt något riktigt plumpt, elakt eller ogenomtänkt till er som liksom har ristat sig in i ert medvetande?

Jag får nog säga att jag har varit lyckligt förskonad från dylika kommentarer i stort men ett uttalande minns jag på rak arm även om det är måååånga år sedan det yppades.

Det var under en, egentligen löjlig, diskussion kring en bagatell på ridskolan som den som jag tjafsade med häver ur sig:

”Sådana som DU” (åsyftande min invandrarbakgrund) ”passar inte in i SVENSKT föreningsliv”.

Jag blev ärligt talat helt chockad för jag kan inte minnas att jag någonsin har drabbats av någon form av ”rasism” för egen del och definitivt inte i vuxen ålder och av en annan vuxen person.

Nu tror jag att den som drabbades hårdast av just dessa ord var personen själv för när jag hade berättat för omgivningen vad som sagts så kändes det liksom att personen blev tämligen utfryst under ganska lång tid.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    När jag var knappt 16 och hade flyttat till GB så var jag med i the Pony Club ett år och på avslutningsuppvisningen efter sommarridlägret (dit vi alla tog med våra egna hästar/ponnyer och campade i en vecka) inför ALLA föräldrarna, så basunerade the Chief Instructor ut att de hade haft STORA Problem och uppvisningen var därför dålig och det hade varit VÄLDIGT jobbigt och besvärligt för de med ponnyer som hade fått dras med en flicka som dels var DÖV och dels red en STOR häst bland ponnyerna…….. Najs. (min häst var för övrigt bara litet drygt 157 cm). Dessutom var de andra barnen mest vana (så som det var förr i tiden innan GB blev bra på dressyr!) att flänga runt på jakt och gymkhana, medans jag red mycket bättre och mera korrekt, vilket instruktören hade påpekat under lägret. Men när det var uppvisning, nä, då skulle hon till att förödmjuka mig och mina föräldrar inför hela publiken. Usch! Hon borde skämts, vuxna människan! Som resultat lämnade en av de andra familjerna som hade inte mindre än 5 döttrar och ett otal ponnyer, den (lokala) avdelningen av Pony Club i protest. Brr, störs fortfarande litet av detta, trots att det är över 30 år sedan!

    Svara
  2. Sandra

    En elak kommentar jag kommer ihåg hände för några år sedan. ”Min” häst var nu halt (varit ohalt i ca 9 års tid) och en stall-”kamrat” tyckte att det var mer än rätt (!) att min häst var skadad eftersom vi varit förskonade från hältor i så många år, alla andra hästar i stallet hade ju haft skador till och från… den missunnsamheten glömmer jag inte, inte en kommentar om att det var tråkigt eller så utan bara ”gottande” i att vi äntligen skulle åka till veterinären och få dyra fakturor!

    Svara
  3. Maria Henriksson

    Förfärliga kommentarer. Händer tyvärr överallt och igen tänker man”tala är silver,tiga är guld”.

    Svara
  4. DRESSYRLIV -Från föl till stjärna

    Fy farao för dessa hemska människor bakom kommentarerna ovan! Jag har säkert varit med om något men inget jag minns och därför inget som satt spår 😉 men så är jag lite som en gås som man häller vatten på också 😀

    Svara
  5. Corre

    Har fått ett par genom åren. När jag precis köpt Searching (travhäst) så sa en i stallet till mig och undrade varför jag inte köpt mig en RIKTIG häst. Fick höra av en annan att min häst kunde väl duga att rida ut på men skulle inte fungera till något mer ( att min häst senare tävlade hoppning med bättre resultat än deras ridhäst stack nog i ögonen lite ) .

    Den allra värsta kommentaren jag fått var av min dåvarande chef när jag berättade att jag skulle ha barn och fick en granskande blick uppifrån och ner och sen kommentaren ”Ta inte illa upp men jag skulle aldrig vilja se ut så som du gör nu” inget grattis eller något. Tyvärr finns det många som inte klara av att det går bra för andra.

    Svara
  6. CeciliaL

    Har aven fatt en del kommentarer pa inhyrningsstall dar folk gillar att pika en for att ens hast ar liten (dvs en liten ras – araber AR inte 175 cm!). De sager det pa ett nedlatande satt och det ar sa himla trist. En arab ar precis lika spannande att rida som en som ar 30 cm hogre, jag menar vad spelar det for roll – du har den hast du gillar, lat mig ha den hast jag gillar! Det ar ju inte sa att jag med mina 57 kg ar for tung for en arab heller, utan enbart snobberi. Na, det tycker jag ar onodig kommentar som man lika garna kan strunta i att uttrycka. Likasa ar det trist nar folk sager ’ja, jag vet att veterinar X inte gillar araber’ eller ’instruktor Y gillar inte araber’, sa far man kanna sig som en idiot for att man tyckte bade X och Y var utmarkta, och sa gar det alltsa bakom ryggen och tycker man har en skithast? Om det inte ar sant sa ar det onodigt att klacka ur sig det, och om det AR sant sa ar det val skitsamma iaf (och darfor onodigt att klacka ur sig!) da det ar MIN hast och inte deras. Pfff..

    Svara
  7. Madeleine

    Den mest plumpa kommentar jag har fått, är. Vad gav du för din häst? När jag något förvånad svarade ärligt, fick jag höra. Waist of money!
    Många har oxå kommenterat att han är liten 1,60, men det bryr jag mig inte ett dugg om. Han är noga utvald till mig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>