Sexuella övergrepp inom ridsporten

Sitter med senaste numret av Ridsport och läser om en misstänkt pedofil på en ridklubb.

Tankarna vandrar tillbaka många år till en person som jag faktiskt talade om med en annan ryttare på den senaste tävlingen- vi kände honom båda och hade egna erfarenheter av hans beteende.

”Kommer du ihåg XX” sa vi till varandra och så klart mindes vi honom och hans tafsande.

Under perioder tog vi båda och oberoende av varandra hjälp av denna inom ridningen skickliga person men när jag nu tänker tillbaka på allt ryser jag.

Mannen, som numera är död, kunde liksom i förbifarten och under svepskäl att han ville rätta till något kring ens sits tafsa rätt rejält och givetvis var det långt ifrån OK.

Jag slutade snabbt att ta hjälp av honom på grund av ovanstående.

Frågan är vad som hade hänt om jag hade påtalat för ridskolas ledning vad gubben höll på med?

Hade man vidtagit några åtgärder eller hade man tyckt att jag bara skulle sluta att ha kontakt med personen (han var inte anställd och hade inget med ridskoleverksamheten att göra utan hade bara sin häst uppstallad och gav gratis privatlektioner till ett fåtal han ville hjälpa).

Ja, det var min, tack och lov ringa erfarenhet av olämpligt beteende hos en vuxen mot ungdomar/ unga (jag var runt 20 när han tafsade på mig) och han var väl runt 60.

Känsligt ämne kanske men har ni varit med om något liknande?

En kommentar

  1. JEGU

    Vi hade en hovslagare som var tafsig, vi ville inte vara själva med honom. Han var billig och det fanns få hovslagare där vi bodde så det var typ bara att stå ut……han skötte sig om man var flera.
    Var även med hem till min kompis ett par gånger som också hade samma hovslagare så att hon skulle slippa vara ensam med honom.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>