Tisdag- sits

image

Huuu vilket väder det har varit idag.

Riktigt ”april-väder” skulle man kunna säga med både sol, regn och snö.

Mest har det kommit nederbörd av olika slag och med temperaturer närmare nollan har man nästan känt sig förpassad till vintern igen.

Vicke och jag var hos Olof för Vickes sedvanliga ”guld-stjärna” och idag fokuserade vi på min sits och att Vicke måste vara självgående hela tiden.

Jag tenderar till att vilja understödja med för frekvent drivning och som Olof så sant påpekade så ska hästen gå av sig själv och gör den inte det ska den korrigeras med en skänkel- inte ett ständigt ”malande” med benen.

Jag fick också rida utan stigbyglar för att verkligen komma ner i sadeln och Olof påpekade att jag måste bli bättre på att låta benen hänga ner och tårna och knäna peka framåt- inte dra bak skänklarna som jag gärna vill göra.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. linda

    Jag har samma problem med skänklarna… Hur ska du träna detta? Rida utan stigbyglar?
    Jag har nyligen kortat stiglädrena och tyckte det hjälpte men när jag red igår satt jag återigen med spända ben..

    Svara
    • Birgitta

      Gamla (rid)ovanor kan vara jättesvåra att bryta men ”bara” genom att HELA tiden aktivt tänka på hur man sitter och liksom prata med sig själv ”lååånga ben, inte klämma, slappna av, självgående häst” kommer man långt.

      Att rida utan stigbyglar är också bra liksom att korta stigläderna som du har gjort.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>