Läser ni Ridsport?

I början av min hästägarkarriär (för ca 30 år sedan) minns jag att ett stort nöje var att läsa Ridsport.

På den tiden levde jag på studielån och var ”fattig” (nåja) så jag hade inte råd med en egen prenumeration men ridskolan fick ett exemplar (gratis?) och det brukade jag försöka lägga vantarna på (låna) och läsa.

Nu är jag prenumerant sedan många år tillbaka även om jag då och då tycker att det står så lite av intresse att jag kanske borde säga upp avtalet.

Men så tänker jag att en knapp hundring i månaden inte är några pengar och så fortsätter jag att läsa.

Eftersom jag tycker att det är synd att slänga tidningen så fort jag har läst ut den (ofta samma dag som den dimper ner i brevlådan) brukar jag fråga folk i stallet om de vill ha tidningen eller så lägger jag bara ut den så att den som vill kan ta den.

Men konstigt nog (?) är intresset mycket svalt, få om ingen vill läsa och det leder mig in på dagens fråga:

Läser ni Ridsport eller någon annan hästpublikation?

Vad tycker ni om utbudet?

18 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anneli Kristensson

    Inte en chans! De vinklar saker o ting så de blir mer som en skvallerblaska plus att skribenterna vägrar se två sidor av myntet

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag är givetvis helt partisk eftersom jag är en av journalisterna som skriver regelbundet i Ridsport )- men jag känner inte igen mig alls. Jag kan bara svara för mig, men jag jobbar hårt för att hitta ämnen som är intressanta för läsarna, och försöker alltid få med alla sidor i det jag skriver. Det är ju jättetråkigt om det inte är så det uppfattas, och jag tar gärna emot konstruktiv och konkret feedback för att göra ett bättre jobb.

      Svara
  2. Birgitta

    Jag skriver nästan alltid inlägg som jag har ”på lager” ett tag innan de publiceras och detta skrev jag innan det tillkännagavs att ”Silverbjälke” (tidigare flitig läsare av min blogg) ska bli deras nya husbloggare.

    Utifrån reaktioner som dessa enligt nedan gissar jag att åsikterna om Ridsport kommer att gå ännu mer isär:

    http://linnolsson.se/?p=42759#respond

    Svara
  3. Marlene Engström

    Hm, tycker nog de borde bli bättre på inte upprepa det som redan sagts på sociala medier och hemsidor, och spara det fördjupade materialet till papperstidning. Nu blir det lätt upprepning .

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Fast Ridsport publicerar aldrig samma material både på webben och papperstidningen? Det finns tre kanaler för material – gratiswebben, betalwebben och pappers. Fördjupande material går nästan alltid till tidningen, snabba nyheter till gratiswebben och längre och mer specialiserade artiklar till betalwebben. Har du några exempel på upprepningar? Vi jobbar ju hela tiden för att bli bättre och läsarfeedback är toppenbra hjälp i det arbetet.

      Svara
  4. LenaB

    Jag läser Ridsport, prenumererar på den, Hippson och Equipage. Brukar passa på att önska mig dessa i julklapp från nära och kära:-)

    Svara
  5. Anja

    Nej tidningen ridsport är väl sådär kan jag tycka. Kan ha intressanta artiklar men de är konsekvent dåliga på att ta ställning(eller det gör de ju i och med ”den talande tystnaden”)
    Det är tyvärr inte speciellt många granskande reportage som hade behövts, men vad annat kan man vänta när en del av medarbetarna sitter i knäet på en del kända hästprofiler.

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Problemet med granskande journalistik är inte någon slags konspiration som du antyder utan att det är dyrt. Det tar tid och kräver en hel del yrkesskicklighet för att granska. Så länge läsarna inte är beredda att betala betydligt mer för sin prenumeration fungerar det inte att ha många och stora granskningar. Dock görs det en del grundliga granskningar, jag har själv gjort flera stycken senaste åren.
      När det gäller jävsfrågor är det väldigt noga att man inte skriver om någon/något som du har någon slags relation till.

      Svara
  6. JohannaB

    Jag tycker Ridsport har tappat sin ställning, eller kanske inte lyckats ställa om till 2016?
    Bäst läsning hittar jag på Hippson, tidningen Hippson är också bra men jag föredrar faktiskt websidan och framförallt Forskningskollen! Superbra! Och med riktigt bra källhänvisningar!

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag håller med om att Forskningskollen är superbra! Hur skulle du vilja att Ridsport förändrades för att vara med 2016? Vad vill du läsa? Du får gärna skicka meddelande direkt till mig, jag vill gärna veta för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt.

      Svara
  7. Madeleine

    Jag älskar torsdagarna när Ridsport kommer i brevlådan.
    Tycker där är många informativa artiklar skrivna av bl.a Kajsa och och hon som skriver vet artiklar.
    Unghäst serien var super, likaså Kerstin Andre’ ridtips.
    Men jag tycker det är för mkt om tävlingar och spec hoppning.
    Prenumererar även på Hippspn och Ekipage, som jag oxå gillar.

    Svara
  8. Mia Lindgren

    Jag läser Ridsport, tycker att det mesta är intressant att läsa om (utom tävlingsresultat) just för att jag älskar hästar.

    Svara
  9. Minstral

    Jag gillar Ridsport. Klart där finns mycket dom inte intresserar mig men det är ju bara ett tecken på att det är en tidning med bredd

    Svara
  10. Linda

    Jag har prenumererat på ridsport i ’100 år’ , men sa upp abonnemanget för ca 3 år sedan.
    Anledningen är att den blivit så mycket sämre enligt min mening.
    Förut var den inriktad på hopp, dressyr och avel, men på senare år känns det som man vill tillgodose samtliga inriktningar inom hästsport.
    Jag däremot har inget intresse av att läsa om ridskolor, gymkhana, västern och allt annat ointressant som det numera skrivs om. // Linda

    Svara
  11. CeciliaL

    Laser forstas inte Ridsport, men jag kan rapportera att jag inte heller langre laser den brittiska motsvarigheten, dvs Horse & Hound. Bara en massa trakiga tavlingsreportage dar ingenting intressant beskrivs (vore kul om de kunde analysera litet eller ha nagon asikt, istallet for att bara rapportera resultatet), och alla icke-tavlings-referat ar sa himla ytliga att man anda inte lar sig nagot alls. Skulle hellre ha nagot glassigt hemma-hos reportage, men det har jag inte sett nanstans. Verkar inte finnas nagra VUXNA hasttidningar har hos oss, allting ar Your Horse typ och verkar amnat for nyborjare (typ folk som just kopt sin forsta hast) eller sa ar det som Linda skriver reportage om western eller le Trec eller sant som jag inte ar intresserad av. Hippsons website laser jag litet pa ibland, den ar roligare!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>