Förnedrings-tv!

Trodde kanske att botten var nådd vad gäller att offentligt förnedra sig själv i tv efter att tex ha sett serien ”Superspararna” för något år sedan där ”man” ogenerat tex stal SALTPÅSAR (!!!!!) från Mc Donalds för att ”spara” pengar.

Den övervägande delen av ”tipsen” var enbart otroligt pinsamma och ingenting man ens sparade särskilt många kronor på per år och hur man vill framträda i tv och skämma ut sig övergick mitt förstånd.

”Lyxfällan” är ett annat program som gått i många år och som jag också sitter och skäms om jag tittar på- jag funkar lite så att när någon är för dum för att skämmas så skäms jag liksom å deras vägnar….

Att man är totalt imbecill när det gäller att förstå vad femtioelva tagna krediter innebär eller att inte öppna en 50 kilo tung hög med räkningar hade i alla fall jag tyckt var väldigt pinsamt att outa, framför allt om jag hade en familj som liksom hade dragits med i fallet men nej….den sista idioten är inte född än utan det hittas ständigt nya deltagare till detta förnedringsprogram.

Och just när jag alltså tänkte att ”folk kan väl inte göra bort sig mer än så här” (program som Paradise Hotel och Ex on the beach räknar jag faktiskt inte för dels är de pinsamma bortom mätning och dels är deltagara så långt ifrån VUXNA som man kan komma….) så börjar man visa ”Ska vi göra slut”.

Har ni sett programmet?

Filip och Fredrik, (har aldrig förstått dessa karlars ”storhet”), två så vitt jag vet inom psykologi/ samtalsterapi osv outbildade karlar ska alltså undersöka om olika par verkligen ska göra slut eller om det finns en chans att rädda förhållandet.

Man samtalar med paren som berättar om alla möjliga pinsamheter (som upprepade otroheter) och ger dom diverse ”råd” som förhoppningsvis ska få paren att liksom komma till insikt kring vad man vill.

Ja, du milde man…

Att man bara ställer upp och fläker ut sitt liv inför inte bara dessa självutnämnda rådgivare utan ”hela svenska folket”….brrrrr…jag ryser verkligen.

Samtidigt måste man givetvis undra om JAG lider av någon form av självplågeri som frivilligt tittar på dessa program, det förstår jag ju.

Till mitt försvar får jag väl dels skylla på det urusla tv-utbudet i allmänhet och att jag oftast bara ser ”trailers” av programmen enligt ovan (har aldrig sett en minut av varken Paradise Hotel eller Ex on the beach tex….deras trailers räcker mer än väl för att ge mig rysningar) , fast ibland ”måste” jag nästan se hur korkat och pinsamt det kan bli och det är väl därför det finns en marknad för dylika program antar jag.

Men marknad eller ej..att man alltså vill DELTA?!?!?! Nä…jag fattar inte att de minuterna i rampljuset kan vara så viktiga och liksom värda att outa delar av både sitt eget och ibland sin familjs liv?

Tittar ni på något av ovanstående program och förstår ni mina undringar?

Skulle ni själv kunna tänka er att delta?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jag tycker dom tv-programmen är fruktansvärt dåliga och tittar inte på dom.
    Om inget annat bra finns på tv så läser jag något.

    Svara
  2. Cristel

    Jag har slutat titta på tv så. Kollar bara på play eller tv serier. Då går förnedringar bort. Jag begriper inte att koncepten säljer!
    Det känns som om folk aktivt väljer att göra sig dumma genom att bara se på lättspydd skit!

    Svara
  3. CeciliaL

    Har i stort sett slutat titta pa tv overhuvudtaget, tycker aldrig det ar nagot intressant. Jag ser val nagonting om aret, typ, som t.ex. Downton Abbey (R.I.P…. vi behover nagot mer i den stilen!). Tycker bara det ar skrap och repriser pa tv jamt, orkar inte halla pa. Antar att alla bra program (om det finns nagra!) visas pa nan betal-TV nufortiden, och det har inte jag. Och om jag skulle folja nagot skulle det DEFINITIVT inte inkludera den typ av program du beskriver, stentrakigt och ointressant.

    Svara
  4. Prick

    Sluta titta är mitt förslag. På så sätt slipper man bekymra sig över vissa människors märkliga värderingar.
    Jag tittar sällan på tv och aldrig på någon av dessa program du nämner. Man kan lätt lista ut att ett program/serie inte är så sevärt genom att se trailern.
    Människor är olika och säkert är det många som tittar på dessa ”förnedringsprogram”, annars hade de självdött.

    Svara
  5. Trasselkvast

    Tittar aldrig på TV längre. Strömmar bara de program jag vill se, smidigt och reklamfritt.

    Skulle varit med i första säsongen av PH. Tackade dock nej till slut, och när programmet sändes var jag mkt glad för detta. Det var inte riktigt så de sålde in deltagandet…

    Svara
  6. Frida

    Ser sällan den typen av program, Paradise hotell räcker det med att se trailern för att inse att min irritationsnivå kommer gå i taket om jag jag tittar på det. Lyxfällan tycker jag mest är sorglig, att så många inte inser, vet eller förstår hur ekonomi fungerar. Eller så shoppar de prylar för att dämpa andra saker t ex depression eller ångest. Jag kan förstå att man hamnar i skuldfällor, det är nog närmre dit för de flesta än vad man själv inser, lite otur och ekonomin går snabbt åt helvete. Filip och Fredrik gillar jag i vanliga fall (gillade t ex Boston tea party och 100 höjdare) men denna nya serie känns inte som något för mig. Är det inte bättre att vända sig någon som kan sånt här? Familjerådgivare t ex. Och varför vill man berätta om sånt i TV? Vet inte om jag tycker det är pinsamt som du skriver men jag hade nog hellre hållt sånt för mig själv, mina närmaste och eventuell familjerådgivare eller psykolog. Känns liksom väldigt privat. Men man ser väl olika på sånt, och de får ju vara med i TV, alltid nåt!

    För övrigt tittar jag mest på datorn numera. Finns mycket bra serier att välja på t ex Dowton Abbey, Outlander, Historietätarna, Orange is the new black m.m m.m. Så varför lägga tid på skit som Paradise hotell? 😉

    Svara
    • Birgitta

      Ser en hel del på tv på jobbet (jobbar natt) men det blir mest via D-play så att man slipper reklam och kan titta när man vill.

      Ser just nu bla Mr Selfridge (via Svt-play dock) och ÄLSKADE Downton Abbey.

      Hade aldrig klarat av att se Paradise Hotel….

      Svara
  7. Linda

    Men eller hur!
    Jag förundras så att det finns så otroligt många människor i vårat lilla land som är så otroligt klantiga med sin ekonomi, och det var ju en sak, i knipa kan ju alla hamna (även om de flesta bara är ena riktiga nötter) men att det finns så många som vill ställa upp med det i TV att det blir säsong efter säsong övergår mitt förstånd.
    Och ja Ska vi göra slut och så finns det väl nått som heter skiljsmässohotellet också, har aldrig sett vare sig det ena eller det andra och jag förstår verkligen inte vad som driver folk till att delta i dessa program.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>