Foderhästar

Studerar foderhäst-annonserna på Hästnet och inser att inget har ändrats genom åren.

Fortfarande är de enda hästar som lånas ut antingen väldigt gamla, av udda ras, med diverse utläkta eller pågående skador/ defekter eller totalt outbildade à la ”min valack är 9 år gammal och precis inriden men jag tror att han är ett verkligt ÄMNE för den som vill tävla dressyr på hög nivå”. Yeah right….

Börjar förstå varför en stallkamrat blev mer eller mindre nerringd när hon ville låna ut sin 20-åriga halvblodsvalack….den är både frisk och går att rida på 🙂 !

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Kan tänka mig att om man har en trevlig häst som man vill låna ut så gör man det via kontakter istället för annons. Det hade ju jag gjort, känns liksom tryggare.

    Svara
  2. Prick

    Var tvungen att kolla lite själv och håller inte med. Jag letade tidigare själv lite halvhjärtat efter foderhäst och tyckte det fanns ganska gott urval men bestämde mig ändå att köpa efter att ha kollat runt. Självklart går godbitarna först och förmodligen tas de annonserna bort när de inte behövs.

    Det fanns förstås de där lite tråkigare annonserna med gamla och trasiga hästar men bättre att de lånas ut än att de försöker säljas. En hel del ponny och varmblod men absolut helt ok ridhästar med inte alltför hög ålder (tycker 20 är i mesta laget om man vill träna och tävla lite).

    Som hästägare hade jag själv förmodligen försökt sälja istället för att låna ut. Man vet ju aldrig vad man får tillbaka och en fin häst kan ju snabbt tappa värde.

    Svara
  3. CeciliaL

    Den enda häst jag skulle tänka mig att låna ut skulle vara en som inte har något speciellt värde, typ trasig, promenadhäst, pensionär, avelssto, äldre, ponny, varmblod osv. Det är väl inte ett dugg konstigt? Finns ju många som bara vill tuffa runt och behöver den typen av häst. En värdefull /bra tävlingshäst skulle jag sälja hellre än riskera få tillbaka den i sämre skick (behöver ju inte bli det, men man vet ju aldrig så det är inte värt risken för mig).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>