Hund på marknader

I förra veckan gick den årliga ”Bonnamarknaden” av stapeln i Staffanstorp.

Det är inget märkvärdigare än att man stänger av huvudgatan i centrum och så finns det en massa stånd som säljer det gamla vanliga krims-kramset som man hittar på alla marknader.

Ändå ett trevligt avbrott i småstadsidyllen kan jag tycka MEN:

Som vanligt på marknader och festivaler kan jag inte låta bli att undra över varför folk tvunget måste ha sina hundar med sig?!?!?

Att man inte kan lämna små barn ensamma hemma om man själv vill gå ut och roa sig/ strosa bland stånden kan jag absolut förstå men varför fyrfotingarna inte kan lämnas i hemmets lugna vrå förblir en gåta?

Ingen ska inbilla mig att hundar i allmänhet finner nöje i att trängas med en folkhop som rör sig i sakta mak och där de riskerar att bli trampade på eller ”överkörda” av barnvagnar.

Nej, lämna djuren hemma för allas bästa säger jag!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Håller helt med dig. Låt hunden vara hemma, det måste vara en väldigt stressig miljö för en hund. Varje år på Falsterbo så är det hundar som är med, jag tycker att det är jobbigt och trångt med så mkt folk och kan inte se att en hund skulle tycka det var minst lika jobbigt. Nej låt dem vara hemma eller avstå att åka iväg om man inte kan lämna hunden.

    Svara
    • Birgitta

      Kan för övrigt inte vara så kul för hundrädda heller; att behöva trängas med hundar i stora folksamlingar där man inte lätt kan gå undan.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>