Låst?

släp

Såg bilden ovan på Facebook tillsammans med en efterlysning då släpägaren blivit av med 3 (!!!!) av släpets däck vilket fick mig att fundera och ställa dagens frågor:

Har ni generellt ert släp låst?

Är er sadelkammare låst- aldrig, ibland, alltid, bara vissa tider på dygnet?

Sedan jag fick ett släp stulet som aldrig återfanns har jag ALLTID släpet låst och sadelkammarna på anläggningen är också alltid låsta, dygnet runt.

Vi hade inbrott i en av dom för några år sedan trots det så man kan ju aldrig gardera sig helt men det är ändå skönt att vi är så pass noga med att låsa.

Hur gör ni?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Alltid släpet låst likadant med sadelkammaren även om vi bara släpper eller tar in hästarna!

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Sadelkammaren är alltid låst. Men jag funderar på hur ni gör som är många som delar sadelkammare? Kodlås? Varsin nyckel? Är det inte mycket svårare att alltid hålla låst när man är många?

    Svara
    • Birgitta

      I stora stallet har alla var sin nyckel, vi i lilla stallet har en som är gömd.

      Med tanke på allt möjligt annat som man får påminna om och som det kan slarvas med ju fler man är fungerar det fantastiskt bra med låsningen.

      Svara
  3. Lee

    Släpet alltid låst. Även sadelkammaren. Vi är 3 som delar sadelkammare, o vi har varsin nyckel

    Svara
  4. Sanna

    Släpet som står hemma hos mamma är inte låst, det står dock mellan garagen i ett villaområde (men kan såklart bli stulet ändå…). Sadelkammaren är alltid låst oavsett, jag lägger även in allt av värde där – ridstövlar, hjälm, skydd etc. Är trots allt åtskilliga tusenlappar per uppsättning. I alla stall jag har varit har vi antingen haft var sin nyckel eller haft en nyckel gömd i stallet.

    Svara
  5. Trasselkvast

    Allt låst plus försäkring på släpet. Kodlås, larm och kamera på sadelkammaren. Ligger ju hundratusentals kronor där inne, tjugo boxar i ena och femton i andra…

    Svara
  6. CeciliaL

    Har en ”wheel clamp” på ett hjul, men det skulle ju inte hindra någon från att ta HJULEN, då måste man väl ha 4 st? Eller menar ni att man kan på något vis låsa fast hjulen så de inte kan bli stulna så som på din bild? Sen har jag ett ”box hitch lock” över draghandsken plus låset på den är låst runt kulan som hör till hitch locket. Kedja och hänglås på grinden till stallet, där transporten står parkerad (mittemot vårt hus). Inget lås på min foderkammare, där jag har foder, grimmor, en del täcken, ryktborstar och sådana smågrejor. Sadlar, träns, hjälmar, kläder, ridstövlar, skyddsvästar etc och alla täcken som inte används just då har jag i mitt utility room i huset (täcken i ett låst förråd bredvid huset). Försäkringen täcker ej grejor som inte är ordentligt inlåsta och min foderkammare är inte tjuvsäker – det är bara en tunn bräd-dörr med hasp som man kan sätta hänglås på i och för sig, men det gör den ju inte tjuvsäker så det har jag inte brytt mig om att göra. Har en hel del kompisar som förvarar sina sadlar i bilen hela tiden och det gjorde jag också ofta när jag stod inackorderad. Tjuvsäkra sadelkammare är rätt ovanliga annat än på väldigt flotta anläggningar.

    Svara
  7. Minstral

    Släpet står inne på gårdsplanen med lås över kulhandsken. Sadelkammaren låst. Stallets dörrar som är på baksidan är låsta på natten. Försöker någon ta sig in via gårdsplanen så skäller hunden. Dagtid är här i stort sett alltid någon hemma.

    Svara
  8. Petra

    Sadelkammaren är alltid låst men släpet står olåst här hemma. Bor långt ute på landet så stöldrisken känns inte så stor. Alla har olåsta släp på granngårdarna så mitt är inte mest attraktivt. Ställer vi släpet någon annanstans låser vi kulhandsken.

    Svara
  9. Prick

    Lås över kulhandsken men olåsta dörrar på släpet. Brukar låsa dörrarna om jag är borta och har sadlar/kläder i släpet.
    Sadelkammaren är låst när ingen är i stallet och nyckeln ligger på hemligt ställe. På gården är det nästan viktigare att själv tömma bilen, det har varit flera krossade rutor och stulna väskor, mobiler etc.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>