Karlar i stallet

En kommentar från bloggläsaren Lee som skrev något i stil med att det var ”typiskt en nyförälskad karl att hänga med till stallet” fick mig att fundera.

I sak instämmer jag till 100 %; jag har sett det hur många gånger som helst genom åren och även till viss del upplevt det själv.

Ibland har jag tyckt synd om vissa män som har sett väldigt ”medsläpade ut” på tex tävlingar men kanske har de varit hur nöjda som helst även om de SETT uttråkade och ibland också halvt förskrämda ut 🙂 .

För egen del har jag aldrig haft en önskan om att min partner ska ”hänga” i stallet flera gånger i veckan- där har jag min frizon och ”viloplats” och jag hade mest känt mig stressad om den jag var tillsammans med liksom bara stod och tittade på och/ eller väntade på att jag skulle bli färdig med ridning och stallsysslor.

Däremot tycker jag att det är trevligt och bra om partnern intresserar sig så pass mycket för min LIVSSTIL (för det är så jag ser hästeriet snarare än en hobby) att han vill följa med till stallet NÅGON GÅNG- men då måste det vara av egen fri vilja så att säga och inte för att jag ber om det.

Jag tror att det är bra om partnern är med i stallet ibland för att liksom ”få ett sammanhang”; för att till att börja med veta VAR stallet ligger, vad ett ridhus är för något och hur ett ridpass kan se ut, vad mer man gör i stallet än rider, hur lång tid olika sysslor tar osv.

Det låter kanske väldigt självklart för oss som håller på med hästar men jag tror faktiskt att många som i princip aldrig sett en häst annat än på bild inte har en aning.

Som sagt har jag för egen del inga krav på att dela allt med min partner och skulle aldrig tjata om att denne ska följa med till stallet; min fd man satte tex aldrig sin fot (!) på nuvarande anläggning trots att jag hade stått där i 6 år när vi separerade.

Många tycker kanske att det är konstigt men det var inget som störde mig även om jag hoppas att nuvarande karl ska visa ett liiiite större intresse ha ha ha 🙂 !

Hur känner ni som har partners som inte har ett eget hästintresse?

Vill ni ha dom i stallet; aldrig, ibland, ofta, alltid?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. CeciliaL

    Vi bor bredvid stallet (tja, eller hastarna bor bredvid oss!) och min man kommer sallan ut till stall eller hage, verkar ha noll intresse av det. Det kan vara litet irriterande att han liksom sitter inne i huset och vantar pa mig – vore enklare om han kunde traska over till stallet liksom! Och INTE gora det i tofflorna som han sen gar tillbaka in i huset med! (typisk britt, struntar i om det blir smutsigt pa golvet).

    Daremot gar han ofta med ut nar vi ska skritta ut, eller om Lussan ska rida (hon rider fram o tbx, hoppar och galopperar, kommer ifatt oss och forsvinner igen osv) och vi ska ga med hunden. Sa det ar valdigt trevligt att han ar med pa den biten iaf, dvs han gillar promenerandet och hunden, och att ga ut i skogen, och att se sin alskade flicka ha kul, aven om han inte ar intresserad av sjalva hastarna. Uppskattar aven att han aldrig har nagot problem med vad det hela kostar utan han ar helt inforstadd i att hasteri ar dyrt och att vi bada vill trana mycket, behover utrustning da och da osv.

    Svara
  2. DRESSYRLIV - Från föl till häst, barn och allt där emellan!

    Eftersom min tillvaro ser lite annorlunda ut nu med små barn i familjen så blir det oftast så att jag är i stallet tillsammans med min fästman då han passar barnen samtidigt som jag river av ett relativt snabbt ”pass” i form av att socialisera lite med min två-årshingst. Anledningen till att barnen följer med är att jag vill att de ska få vara med i stallet och se livet där (min fästman har redan varit med en del i stallet och tagit del av mitt liv där) och så har vi en snart treårig pojke i familjen som är helt galen i hästar och traktorer förstås! Så: vi är i stallet hela familjen just nu 🙂

    Svara
    • CeciliaL

      Hade bebisen pa ryggen sa lange jag orkade kanka pa henne! 🙂 Gick och mockade i hagen med henne snarkandes pa ryggen. Fast sa fort de borjar ga ar det ju litet svarare att fa nagot gjort om man ska halla ogonen pa 3 hastar och en (eller flera!) ongar samtidigt! 🙂

      Svara
  3. Malin

    Jag vill att han ska veta vart det ligger – om inte annat så ifall det skulle hända en olycka och han snabbt skulle behöva ta sig dit. I övrigt spenderar jag helst min tid där själv och skulle som du bli stressad om jag visste att han stod och väntade och hade tråkigt. Vilket han skulle ha eftersom han inte är hästintresserad!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>