Måndag-skolor

Åhhh så härligt att ha semester! Sådärja, behövde bara få det sagt 🙂 !

Vicke och jag har varit hos Olof och jag tog upp våra problem med skolorna som sällan renderar mer än betyg 6 på tävling.

Vi ägnade lektionen åt att träna på dessa och jag fick en del tips; framför allt att tänka på ännu mer samling OCH att Vicke verkligen ska ha bakbenen under sig i dessa rörelser.

Öppna och sluta ÄR ju samlande rörelser men jag har låtit Vicke ”gå iväg” väl mycket på tävling och då blir det ju inte bra- så klart.

Idag tycker jag att vi fick till det mesta ganska bra- nu gäller det bara att komma ihåg känslan när jag sitter i min ensamhet.

Vi bestämde också på min begäran att Olof ska rida nästa gång- nu var det väldigt länge sedan sist.

Från början var det ju så att bara Olof red Vicke, när jag sedan började träna för honom var planen att jag skulle rida varannan gång och Olof varannan men så var det så roligt att träna så Olof har liksom inte ”fått” sitta upp igen.

Men nu vill jag se hur det ser ut när han gör lite travökningar tex- själv tycker jag att jag mest skumpar omkring men Olof har ju ungefär en halv meter längre ben och kan säkert få till det mycket bättre.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Men är det inte så att det oftast är grunderna man måste fixa till för att få till bättre skolor? Tillbaka och jobba med takt, kontakt, lösgjordhet … vidare till schwung, rakriktning, samling. Snarare än att jobba rent tekniskt med hur man GÖR en skola.

    Svara
  2. LenaLu

    Så jäkla bra o bara se någonannan rida ens häst (om det går bra vill säga). Speciellt om det är en bra ryttare som visar vad hästen faktiskt kan, bra mål att jobba mot.

    Svara
    • Birgitta

      Olof har ju ridit Vicke många gånger förut och han rider dessutom på ett sätt som passar min egen ridning (lätta hjälper osv).

      Sedan skulle jag säkert även vara hjälpt av att rida en svårklasshäst och verkligen KÄNNA hur optimala skolor känns 🙂 .

      Svara
  3. JohannaB

    Men för att rida och träna skolor behöver du väl ingen GP-häst? En MsvB-häst som Vicke måste väl räcka utmärkt?

    Svara
      • JohannaB

        Men du har ju en fin häst att träna på 😀 Är nog bara att träna på, rida bättre hela tiden och ge sig sjutton på att lyckas

        Svara
        • Birgitta

          Givetvis är det så men det hade UNDERLÄTTAT om jag fick träna just skolor på en häst som är mkt välutbildad och gör dom korrekt, lätt.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>