Tecken på bra produkt?

Att det går mode i vissa hästprylar tycker jag man kan se på utbudet på olika köp och säljsidor för häst och ryttarutrustning.

Tex ser jag ofta alla de här anatomiska tränsen (typ PS) som ibland säljs efter en kort tids användning.

Jag gissar att vissa lockats att köpa dessa ganska dyra träns i hopp om en revolution (ett av tränsen heter väl just Revolution?) och när denna sedan uteblir så säljer man.

Något jag väldigt sällan ser på begagnatmarknaden är Mias-schabrak och det tolkar jag som att folk är lika supernöjda med dom som jag och därför inte vill skiljas från dom?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Så resonerade vi när vi köpte vårt släp också – det finns knappt några Fautras på andrahandsmarknaden, så folk håller fast vid dem! Fast vi hade nog valt ett ändå… Men när det gäller schabrak tycker jag ändå att resonemanget är lite märkligt. Det är ju inte en vanlig andrahandsprodukt på samma sätt som t ex hästtransporter, sadlar, bilar… Finns det något märke på schabrak som är vanligt på andrahandsmarknaden egentligen?

    Svara
    • Birgitta

      Om du tittar på köp och säljsidor på Facebook så ser du att det är ganska vanligt att man säljer schabrak- dock i princip aldrig Mias.

      Svara
  2. Frida

    Tror du har rätt i att man kan se lite på begagnatsidorna vad som inte är så inne längre. Jag tycker att det blivit vanligare att man säljer prylar, antagligen beror det mkt på att det är lätt med internet numera men kan också bero att man shoppar betydligt mer och dyrare grejor och tröttnar så man säljer vidare. Men jag tycker det är bra på så sätt att jag tycker om tanken på att man inte bara slänger utan att ngn annan kan använda det. Jag köper gärna begagnat till hästen, speciellt om det är ngt av bra kvalite så kan man fynda ibland.

    Svara
    • Birgitta

      Jag köper också gärna begagnat om det är bra pris och i gott skick. Har fyndat en hel del, tex ett par lädertömmar, B o T:s ryggvärmare, oanvända stigläder, schabrak, läderridstövlar osv.

      Det som fascinerar mig är att en del säljare verkar impulsköpa massor som de sedan vill sälja efter ett väldigt kort tag. Men de kanske lockas av nyhetens behag och tröttnar snabbt?

      En del verkar också hellre sälja än lämna tillbaka till affären eller så säljer man så fort saken fått minsta lilla skavank för att man inte vet hur man ska laga den.

      Svara
  3. Cristel

    Jag har ett PS träns, men inte var det någon revolution att rida med det. Men hästen gillar det bredare nackstycket och jag gillar hur det ser ut. Jag tror att många mindre rutinerade ryttare tror att en ny utrustning skall vara knepet och blir besvikna när så inte är fallet.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>