Kan ni rida?

image

Läste en fråga på ett hästforum som först förvånade mig, innan jag hade läst klart hela inlägget vill säga.

Frågeställaren undrade om de som inte har tillgång till ridhus nu, dvs mitt i sommaren ”kunde rida”?!?!

Visade sig att det hos skribenten var så högt insektstryck att det inte gick att varken rida eller ha hästarna i hagen dagtid men som många klokt svarade så kan man ju rida på andra tider-tidiga morgnar eller sena kvällar.

Jag rider ju som ni vet oftast tidigt på morgonen (sitter upp vid 5.45) och då kan jag lova att krypen sover 🙂 .

Hur gör ni när det är riktigt varmt ute?

Som jag, rider på kvällen, plågas dagtid eller struntar ni i att rida helt enkelt?

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Mest morgon eller kväll, men behövs det blir det även mitt på dagen. Jag har tävlat när det var 32 grader, vindstilla, tävlingsplatsen låg i en gryta och bromsarna var stora som blåmesar. Hästarna får däremot gå in på dagen och vara ute på nätterna.

    Svara
  2. JohannaB

    Jobbar 7-18 så rider mest kvällstid, efter 22. Det går att rida dagtid också men knappt att skritta då så jag undviker det.

    Svara
  3. CeciliaL

    Ja, jag rider tidigt eller sent, fast det för jag oftast oavsett väder ändå.

    Svara
  4. Anna-Karin Eng

    Kör alla varianterna beroende på hur jag jobbar och har barnvakt.

    Svara
  5. Prick

    Rider ofta tidigt eller på eftermiddagen. Brukar tänka det är bra övning om det är dåligt väder/insekter eller annat som stör. Använder spray fast tycker inte att det verkar hjälpa jättemycket. De riktigt stora bromsarna är svåra att rida ifrån; de kan hålla fart motsvarande arbetsgalopp utan problem.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tycker också att det är bra (ett KRAV rättare sagt) att hästar ska kunna ridas i alla väder- spöregn, ökenhetta osv.

      Så kan det ju bli på tävling ibland.

      Men vet man att hästen klarar det kan man ju undvika uselt väder om det finns alternativ.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Ja, så kan det ju vara, och det är bra att veta vad hästen klarar. Men jag är helt övertygad om att min häst aldrig kommer gå avspänt och bra när det regnar och blåser samtidigt. Hon hatar verkligen att få regn i ansiktet och kan inte riktigt slappna av och jobba då. Jag rider ju alltid utomhus, så vi har förstås tränat detta en hel del… Jag väljer att sänka kraven lite när vädret är så illa. Jag har bara varit med om sånt dåligt väder på en enda utomhustävling, och då tyckte jag ändå att hon kämpade på bra, så bra jag kan begära. Jag vet ju att det inte är ultimata förutsättningar. Vi siktar ju inte på OS heller.

        Svara
  6. Angelica

    Jag rider helst innan 8 varma dagar, men här går det oftast hela dagarna om man inte skrittar för mycket så krypen hinner ifatt en 😉 gillar inte att rida sent, är hellre i säng tidigt och går upp tidigt! Våra har också gått in på dagen när det varit så varmt.

    Svara
  7. Frida

    Skulle gärna rida tidigt på morgonen men ångrar mig varje morgon haha, så det brukar bli senare på kvällen. Men det händer att jag rider mitt på dagen även om det är varmt, tycker det är bra att göra det ibland då man ibland blir tvungen att tävla mitt på dagen. Precis som att jag försöker rida ute i regn då och då så blir det inget konstigt på tävling heller. Tror iofs inte att vi är värst drabbade i Skåne, lär vara värre långt uppåt landet…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>