Skulle du kunna….

image

….ha semester som ditt heltidsjobb 😀😀😀?

Det skulle jag LÄTT kunna ha!

Givetvis skulle jag inte BARA ligga i soffan men jag skulle hjälpa till med enklare, kortvarigare jobb när jag kände för det.

Har aldrig haft något direkt behov av att ”förverkliga” mig själv genom en anställning- jobbet ger lön till en givande fritid och ska också vara så givande som möjligt men gå att leva utan utan minsta problem- så ser jag det!

En del hävdar att det hade blivit tråkigt att ”gå hemma” efter ett tag men det är jag fullständigt övertygad om att jag inte hade tyckt.

Det handlar bara om att fylla livet med sådant som intresserar en och som man har råd med och i mitt fall är det enkelt; hundar och hästar bara kan man ju lägga hur mycket tid som helst på och sedan finns det en hel del annat också.

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Trasselkvast

    Mitt jobb = pengar enbart. Jag är duktig på det jag gör, snabb och effektiv, men jag identifierar mig inte med det och är ointresserad av det så fort jag stänger av datorn.

    Svara
  2. Prick

    Jag tycker om mitt jobb! Träffar många trevliga, intressanta och duktiga människor varje dag vilket är inspirerande och utmanande och framförallt KUL.

    Har därtill en fantastik hobby (hästarna) som förstås tar mycket tid men på det hela taget är jag väldigt nöjd med mitt liv. Skulle säkert kunna fylla dagarna även utan arbete men i dagsläget inget jag direkt längtar efter.

    Svara
  3. Dressyrtant

    Hade jag haft möjlighet hade jag inte jobbat en dag till. Älskar semestern när jag kan gosa med fölis och sedan vidare till den store. Ta allt i lugn och ro. Det går lätt fem timmar. Då hinner jag ändå ta hand om andra saker, träffa vänner och bekanta samt njuta av lugnet på morgonen. Att inte jobba hade passat mig perfekt :).

    Svara
    • Birgitta

      Nu ska det sägas att jag är otroligt glad för mitt jobb- om man måste jobba (och det måste jag) så kunde jag nästan inte ha bättre villkor.

      Men jag skulle ändå välja bort det omedelbart av precis de skäl du anger.

      Jag älskar att pyssla i stallet, hjälper till ganska mycket och gör det gärna.

      Har heller absolut inga problem med att ta det lugnt- blir inte rastlös eftersom jag även har saker att göra förutom slöandet 🙂 .

      Svara
      • Dressyrtant

        Jag tycker mitt jobb är okej och jag går alltid till jobbet glad( dock trött). Får jag välja har jag ledigt och är i stallet :).

        Svara
  4. CeciliaL

    Skulle jag absolut kunna! Eventuell syssloloshet (!!! hahaha! HAHA!) skulle extremt latt atgardas med mera hastar, mera traning, mera hundar, mera resor, umgange, bocker, valgorenhetsarbete, kul projekt och kurser osv osv osv! Inte for att jag avskyr mitt jobb pa minsta vis.

    Svara
  5. Cristel

    Jag skulle sluta jobba på fläcken om jag inte var tvungen. Så skönt att styra över min tid helt själv 🙂

    Svara
  6. Minstral

    Har ju gård så lär inte blivit sysslolös. Kan dock bli lite allmänt slö av att gå hemma. Drömmen skulle vara att jobba halvtid. Är ju väldigt glad för att vara social på jobbet men mindre social hemma. Tycker arbetskamrater är en umgängesform på lagom nivå

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>