Hållbarhet

Läser en diskussion på Facebook där flera hävdar att deras ridhandskar aldrig håller 3 månader och en del påstår att de ”pajar” efter en månads användning.

Så klart beror det väl delvis på både märke och hur många hästar man rider på en månad men nog tycker jag att 3 månaders hållbarhet låter som kort tid, eller?

Mina Ullaredshandskar för runt 70 spänn håller då längre men vad säger ni?

Jag är över huvud taget van vid att allt möjligt håller länge om man vårdar det hyfsat och tvekar inte att reklamera sådant som går sönder inom några månader.

Hur är det med er?

Har ni tex en hjälm eller ett par ridbyxor i flera år (det har jag).

image

Så här ser mina handskar ut efter X månader. Slitna men kommer att hålla i många månader till….

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Tyvärr måste jag instämma att handskarna är av usel kvalitet idag. Då köper jag roeckl. När jag försökte reklamera fick jag till svar att det var helt normalt slitage på fyra månader och då rider jag en häst om dagen.

    Svara
  2. S

    Hur använder man handskarna då?! Har ytterst sällan slitit ut ett par. De kan tappas bort eller gå sönder på annat sätt, typ att man fastnar i ngt, men inte slitage…

    Svara
  3. Minstral

    Jag slitet nog också mina handskar ganska snabbt, tror det beror lite på vad man har för tyglar och vad man har för häst. Diego bil hemskt gärna att jag ska bära hans huvud och då glider alltid tyglarna många gånger en bit varje ridpass innan jag påminner honom om att bära sig själv.

    Svara
  4. M

    Använder enbart Roeckl och rider med gummityglar, mina handskar blir slitna efter några månader men definitivt inte utslitna! Använder vardagshandskarna minst 1,5-2 år innan de kasseras och rider i snitt 2-3 hästar om dagen. Dock använder jag inte handskar till stallarbete utan enbart vid ridning, kanske därför de inte slits så farligt?

    Svara
  5. Polly

    Mina Roeckl handskar har hittills hållt länge, minst ett år.
    Men det gör mina Hööks handskar oxå, kanske beror det på min häst är mjuk i munnen.
    Men jag köpte ett par Eskadron benskydd, och har kanske använt dom max fem gånger.
    Då var det läge för en omgång i tvättmaskinen, när jag plockade ut dom var där ett hål i ena hörnan.
    När jag gick tillbaka för att reklamera, vilket jag mkt sällan gör. Så sa dom att det är nog ett djur som bitet på dom!!

    Svara
  6. Trasselkvast

    Jag har ett par för ridning, och de håller kanske i sex månader om jag har tur. Ett par för stallarbete, och där använder jag blåkläder eller tegera, de håller i fyra, fem månader (där hade ridhandskar hållit i max en månad). Fattar inte hur man gör för att INTE slita på handskarna? Det går nästan alltid först sönder i fingertoppar eller söm vid sidan, särskilt pekfingret.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>