Om du tävlade Valegro

Ingen har väl missat Valegros (och ryttarens förvisso) 2:a individuella guldmedalj på OS!

Själv tycker jag att hästen är fantastisk om än inte spektakulärt vacker och rörlig som Totilas tex- det ger ett visst hopp ändå tycker jag att man INTE behöver ha en sådan häst för att lyckas :).

Men efter att ha vunnit guld på 2 OS i rad- vad mer återstår att bevisa känner jag?

Nu kan det liksom bara ”gå utför” 🙂  …..

Lite skämt och lite allvar men hur hade NI resonerat om det var ni som red Valegro?

Slutat nu och med flaggan på högsta topp eller fortsatt lite till och kanske ridit några världscuper?

Spontant känner jag att jag hade lagt av eftersom det inte finns mer att bevisa och jag undrar (och hoppas) om det inte är så det kommer att bli?

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel Sörensen

    Jag hade fortsatt, för att vi (valegro och jag) tycker det är roligt.

    Svara
  2. Dressyrtant

    Jag hade låtit honom sluta på topp. Den hästens ridbarhet är något enormt och det bästa sättet att tacka honom för allt han gjort är ju att låta honom ta det lugnt. Han blir ju dock lätt tjock så han behöver hållas i träning men inte tävlas,

    Svara
  3. Madeleine

    Jag hade gett honom ett aktivt pensionärsliv, kanske gjort någon uppvisning om det är så att han trivs i rampljuset och klonat honom och hoppats på fler fantastiska Valegror

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Har hon inte till och med aviserat att det är så att hon slutar?
    Jag hade nog också gjort det, men det skulle inte förvåna mig om Hester/Dujardin hittar någon ung, talangfull ryttare som han får lotsa vidare i karriären.

    Svara
    • Birgitta

      Njäe, Charlotte har väl sagt något i stil med att detta NOG/ kanske blir sista stora tävlingen men inget är bestämt än.

      Jag hoppas INTE att någon ung förmåga ”får chansen”- stackars människa att känna DEN pressen.

      Gick ju inte så bra när Totilas gick det ödet till mötes….

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Fast det är stor skillnad tycker jag Mathias Rath hade ju pressen på sig att gå in i världseliten och bli bäst. Det är en helt annan sak att få möjlighet att rida en läromästare (under Carl Hesters ledning får jag förmoda). Det finns ju många sådana lyckade fall.

        Svara
        • Birgitta

          Som läromästare på hemmaplan tror jag de flesta hade velat ha honom men att ge sig ut och tävla- njäe…undrar hur många som hade pallat för det trycket?

          Och ärligt talat; hur kul hade det varit att tävla och vinna- alla hade ändå gett hästen all cred och hade man INTE vunnit…tja då hade det snackats en massa om hur man kan misslyckas med en så fin häst. Så krass är jag…

          Svara
  5. Caroline och unghästen Stina

    Håller helt med dig i att man återfår hoppet, både om dressyr och sin egen kommande ”karriär” när man ser att det inte bara är explosivitet och bensprattel som premieras. Dujardin och Valegro visar vad som (enligt mig) är definitionen av dressyr i sin avpändhet, ”sömlöshet” (fina övergångar, noggranna vägar, ingen ”hackighet” i programmen) glädje och samarbete.

    Om Valegro varit min hade jag nog fortsatt att tävla, förutsatt att gnistan i hans ögon var där och man kände att han fortfarande uppskattade jobbet. Herregud, han är en ”once-in-a-lifetime-häst” och jag hade nog velat lära mig så mycket jag bara kunde av en sådan häst.

    Hade jag däremot varit Charlotte och Valegro var min hade han nog fått avsluta sin karriär som en av kommentatorerna sade: ”en lagom tjock man i sina bästa år”. Finns ju inget mer att bevisa och det är klart att en häst uppskattar ett liv med lagom motion, bra mat , kanske lite mindre tävlingar och hagvistelse hemma i kända miljöer mer än att flygas jorden runt.

    Spännande att se vilken som blir Charlottes nästa mästerskapshäst isåfall. Vet någon här något om påläggskalvs-planer?

    Svara
    • CeciliaL

      Hon har ju setts tävla skimmelstoet Florentina och några andra yngre hästar så säkert har hon fullt upp. Jag skulle sluta på topp och låta nån ung ryttare ta över Valegro, samt rida honom på uppvisningar (och bespara honom flygresor) som flera av er föreslår.

      Svara
  6. Jennifer Dressage

    Hade nog slutat nu med flaggan i topp! Men svårt att säga när man inte känner hästen. Älskar hästen fortfarande att tävla så kanske rida några fler tävlingar men mer sällan (inte för att de verkar tävla supermycket nu heller). Men som du säger finns det ju inget mer att bevisa, så det beror mest på vad man tror hästen skulle må bäst av tror jag. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>