Det kontantlösa samhället

Konstaterade härom dagen att det tydligen inte bara är jag som inte vill beblanda mig med kontanter- inte ens BANKERNA verkar vilja ha med dom att göra?!?!?

Jag har som sagt aldrig pengar på mig och vill inte ha det heller- använder inte plånbok och tycker det är mycket bättre på alla vis att använda swish eller kort.

Men jag sålde en soffa och fick 4000 kontant och då uppstod ju ”problemet”- vad göra med alla sedlar?

Jag gick till 2 olika banker i Staffanstorp men eftersom ingen av dom var en Swedbank där jag har konto fick jag inte sätta in pengarna utan kostnad?!?!?!

Där gav jag upp- orkade inte köra in till Malmö för en sådan skitsak men ville inte heller betala av ren princip- om inte banker tar emot pengar; vem ska då göra det liksom?

Ja, jag fick helt enkelt betala stallhyran kontant liksom Olofs träning för en gångs skull och därmed försvann merparten av pengarna 🙂 !

Om jag ska gissa så FINNS det inga kontanter om 100 år eller vad tror ni?

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. LenaB

    Många banker har sk insättningsautomater där man kostnadsfritt sätter in pengarna själv. Tom i vår lilla by har vi en sådan:-). I dem har man även ett par veckor till på sig nu att sätta in de sedlar som har ”gått ut”…

    Svara
    • Birgitta

      Försökte med automaten på SEB men den sa att mitt kontonr inte fungerade, gissningsvis för att jag har konto i annan bank?

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    100 år! Det är inte en särskilt djärv gissning 😀 Jag skulle gissa att det i Sverige inte kommer finnas särskilt mycket kontanter om 10 år – då är det mer en kuriosagrej, som samlingstallrikar eller nåt.
    Jag retar ihjäl mig på ställen som envisas med att BARA ta kontanter, då brukar jag be om kvitto. Det blir inte särskilt populärt hos t ex parkeringsvakter…

    Svara
    • Birgitta

      Behöver du kvittot eller kräver du det för att djävlas?

      Jag avskyr kvitton så vida det inte avser en vara jag kan tänkas behöva reklamera.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Ibland behöver jag kvittot, jag gör ju en hel del jobb i företaget och då måste jag ha kvitto för redovisningen. Sen har det kanske hänt att jag frågat efter kvitto eftersom jag misstänkt att pengarna gått rakt ner i egen ficka någon gång. Jag skulle däremot inte kalla det för att ”djävlas”.

        Svara
  3. CeciliaL

    Det kommer ta längre tid i GB än i Sverige, helt klart. Här använder vi dessutom fortfarande checkar (det är inte, och har aldrig varit, någon avgift på dem).

    Svara
      • CeciliaL

        Enda betalningsmetoden förutom kontanter som accepteras av hovslagare tex (de har ju inte kreditkortsmaskiner som är väldigt dyra i avgift, och Swish har jag aldrig hört talas om, vet inte om det finns något liknande här). Frågade min hovis om jag kunde betala via bank transfer men det vill han inte!

        Svara
  4. Annelie

    Bor också utomlands och här suckar alla när man vill betala med kort (och inte ens alla affärer har det). Swish finns inte heller.

    Som grädde på moset kostar det 5 Euro extra per uttag om du tar ut pengar i en annans bank automat. Så det gäller att hitta rätt bankautomat också. Nu har jag som tur är den största banken (som har många automater i alla städer) men jag har kompisar som har annan bank och ibland är det ett jäkla letande innan man hittar rätt automat.

    Svara
    • CeciliaL

      Hos oss är det gratis att ta ut på alla bankomater, oavsett vilken bank du har, och min bank har inga bankomater (eller kontor) alls eftersom det är en internetbank. Låter jobbigt…

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>