Helt naturligt…eller inte

dricka

Satt och funderade lite efter att ha läst några semesteruppdateringar från olika människor på Facebook.

Varför tycker ”vi” att det är mer socialt accepterat att skriva om vissa så kallat privata saker än andra på ett sådant forum?

Jag inbillar mig att inte så många hade reagerat om någon hade skrivit något i stil med ”ska bli skönt att resa bort och äta god mat och dricka en massa drinkar dagarna i ända” medan ”ska bli skönt att resa bort, sola, bada och ha en massa sex” hade fått betydligt fler att höja på ögonbrynen 🙂 ?

När jag tänker efter kan jag inte minnas att jag NÅGONSIN har läst en uppdatering som den sistnämnda på FB medan en hel del folk verkar väldigt öppna med sina dryckesvanor, även då de ibland blivit berusade vilket i min värld är långt mer pinsamt att bli i vuxen ålder än att ha sex med sin partner.

Missförstå mig rätt…jag har ingen önskan om att folk ska berätta om sitt sexliv på nätet- jag tycker bara att det är konstigt att en del annat outas och till och med visas på bild/ bilder medan en så pass naturlig sak som sex (väl?) ändå är verkar så hyschigt?

Är det lite ”coolt” i vissa, även vuxna kretsar, att visa att och vad man dricker och VARFÖR i så fall?

Varför skriver en del ”in i dimman” och tycker att detta är en kul uppdatering?

Undrar vad jag hade fått för respons om jag hade skrivit ”nu ska jag gå och ha sex” 🙂  🙂 🙂 ?

Nä….var lugna…jag håller mig (för det mesta) till mina små hästrapporter 🙂 !

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Menar du alltså att du tycker att äta och dricka är en lika privat grej som sexlivet? Äter och dricker du aldrig bland folk? Då är du nog rätt udda.

    Svara
    • Birgitta

      Men det där var väl ändå en onödigt dum fråga?

      Eftersom du har läst min blogg i många år vet du mycket väl att jag ”äter bland folk” (bild på det senast igår på bloggen).

      Men bara för att man gör något bland folk behöver man inte delge hela världen detta via FB.

      Jag går även på offentliga toaletter men postar inga inlägg eller bilder på det!

      Att dricka sig berusad tycker jag är privat ja och som jag skrev mer pinsamt än att tex ha sex så varför berätta om detta?

      Svara
  2. Anna-Kajsa

    Fast du skriver ju att det är konstigt att det inte är pinsamt att skriva att man ska dricka drinkar? För mig är det ungefär lika laddat som att skriva att jag ska äta äppelkaka. Inlägg om fylleslag ser då aldrig jag på fb iaf? Alkoholrelaterade inlägg är ju oftast i stil med ”glas i solnedgång” och kommentarer som ”livet är gott”. Inget konstigt alls i min värld och jag blir faktiskt förvånad över att du tycker att det är konstigt att man kan skriva om det ena men inte det andra.

    Svara
    • Birgitta

      Jag är säkert yrkesskadad som har sett hur mycket elände alkohol ställer till med men sedan är det också skillnad på VAD man skriver och lägger ut bilder på.

      Att ta en bild på en paraplydrink i solnedgången har jag inga problem med men när folk skriver smörja som ”in i dimman” för att ta ett exempel har jag svårt att förstå varför man gör det. För mig är sådant enbart pinsamt.

      Svara
  3. Trasselkvast

    Haha vad tycker du om min insta då där det både avhandlas alkohol och sex? 😉

    Svara
  4. Ann

    Jag ser inte heller ett endaste inlägg på min FB om »in i dimman« men givetvis en massa drink-bilder. Jag har nog många vänner som gillar »goda livet« rent generellt, men det är väl inte samma sak som att gå in i dimman… 🙂

    Svara
      • CeciliaL

        Du har nog det, Birgitta, jag har heller aldrig sett nagon som skrutit om att ga in i dimman eller supa sig asfull, och jag tycker inte heller att ’ta en drink’ eller skoja om det ar det minsta ’privat’. Visst om man ar alkis kanske man inte vill skryta om DET, men att jamfora att dricka alkohol med att ha sex, det tycker jag ar mycket konstigt. Jag skulle iaf aldrig ha sex pa offentlig plats, men kan mycket val ta bade en och tva drinkar pa dylika platser. Tror inte det ar sa varst manga som tycker alkohol och sex/ga pa toa ar jamforbart, och inte heller tror jag de flesta tycker det ar sa himla pinsamt och skamligt att dricka alkohol som du verkar gora?? (obs att jag sjalv i stort sett inte dricker overhuvudtaget, bara nagon enstaka drink ibland, om du undrade).

        Svara
    • Anna-Kajsa

      Ja, precis så ser det ut på min FB med.
      Jag förstår ju resonemanget med att alkohol kan ställa till stora skador, men har svårt att se vad det har med frågan om det är ansett som ”privat” i vår kultur eller inte att göra.

      Svara
  5. Minstral

    Även mat kan ställa till med elände och du lägger ju upp en del frossarbilder. Jag kan ibland tycka det är märkligt att folk som inte dricker alls verkar tro att det bara finns ett sätt att dricka på? In i dimman-kommentarer kan jag både se och själv skriva och även fatta att det oftast är menat som skämt. Det är ju som att många skriver i stil med att de har ätit så de nästan spricker, är det också att outa i stil med sex?

    Svara
  6. DRESSYRLIV - Hästar, barn och konst och livet!

    Haha… men näääää! Inte är skriva att man ska dricka samma sak som att skriva öppet om sitt sexliv. Inte i min värld i alla fall. Jag mycket väl kunna skriva in i dimman, men det är ju helt och hållet ett skämt! Inte har jag ett dåligt förhållande till alkohol för det? Tycker att dina paralleller mellan sex och alkohol är lite väl tillspetsade 😉

    Svara
  7. Anja

    Nä, det är en konstig jämförelse. Mina bilder på vin är för mig likställda med att lägga ut bilder på mat. Något jag njuter av, gärna bland vänner. Något jag definitivt inte gör avseende sex. Nej! helt olika saker.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>