Välmening gone wrong

Jag kan förstå att folk som inte själva håller på med hästar ibland kan tänka lite galet kring våra djur och nyligen läste jag ett exempel på detta:

”Har upptäckt att någon tar sig friheten att slänga in hinkar med äpplen till mina hästar.

Nu har jag som tur är inte jätte känsliga hästar men tycker att det är obehagligt och många äpplen är nästan ruttna. Förstår att många har mycket äpplen i trädgården just nu. Men frågar man inte först?

Har lagt en lapp vid hagen att dom gärna får lämna utanför så kan vi ge själva.”

Även om jag själv fodrar med äpplen (ger kanske runt 10 stycken uppdelat på 3-4 gånger/ dag) så skulle jag definitivt inte vilja att någon öste ut HINKAR med äpplen till min häst.

Ser ibland också hur folk vill ge hästarna ren kart, dvs de där pytte-embryona till äpplen som har fallit till marken och sådant tror jag absolut inte på att fodra med.

Minns hur någon på ridskolan en gång hade gått runt och lagt SALLAD (sallad, tomat och gurka) i flera hästars krubbor- troligen efter ett midsommarfirande. Inget hästarna uppskattade och inte vi ägare heller….

image

Gott men mängden vill jag själv bestämma över!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har fått en påse med en dl utgången müsli kvar i av en arbetskamrat en gång – det kommer väl dina hästar uppskatta?

    🙂

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha ha…en hel deciliter!!! Det var ju generöst!

      På min förr-förra arbetsplats fick jag ibland gammalt (hårt) bröd till Heron men han gillade det verkligen!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>