Måndag- hejdå hår

Idag har det varit riktigt innesittarväder- småregnigt och mulet.

Vicke har inte gjort många knop- bara varit i hagen och sedan stått på stallgången i 1,5 timme medan jag klippte bort i princip alla hår som gick att få av höll jag på att säga.

Benen klipptes ner till hovarna, huvudet halvklipptes och vartenda hårstrå på övriga kroppen exklusive man och svans rök!

Tycker för övrigt att klippning är ett jättebra sätt att verkligen se hästens rätta jag höll jag på att säga…rätta HULL menar jag.

När det finns lite tjockare päls runt hela hästkroppen är det lätt att luras att djuret är i bättre hull än det faktiskt är- det är min erfarenhet i alla fall.

img_1179

A job well done av min trogna skördetröska!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag njuter för fullt av min häst som ännu inte har en tillstymmelse till vinterpäls. Sa inte du att Soya hade päls som en säl? Sån päls har min häst 😀

    Svara
    • Birgitta

      Hon hade päls som ett sämskinn 🙂 !

      Njut och hoppas att han även håller sig ”svettfri”- ibland kan ju relativt korta pälsar ändå bli TÄTA.

      Fast gissningsvis är hans kropp inte van vid vårt klimat?

      Har Xipos hårrem ändrat sig genom åren?

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Ja, det är ju helt klart så att han inte är van vid vårt klimat och jag är extra noga med att täcka honom nu när det är ruggigt. Han har ju inte ett gram underhudsfett heller… Han svettas inte mycket alls, och när han blivit svettig torkar han toksnabb.
        Xipo har fått mer och mer vinterpäls med åren. De första fyra eller fem vintrarna fanns det ingen direkt vinterpäls att klippa, men sista åren har vi klippt honom en gång. Hans sommarpäls är dock betydligt längre än Graos – och det har den varit hela tiden. Vi skojar om att jag inte borstar min häst, jag polerar honom 😀

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>