Termoridbyxor?

termo

Idag undrar jag om ni har provat termoridbyxor?

Alltså INTE termo-byxor (överdragsbyxor) utan ridbyxor gjorda av varmare material?

När man googlar på termoridbyxor får man ett magert resultat och det är framför allt just termobyxorna som visas.

Horze har i alla fall några par, tex dessa.

Men jag tänker att det borde finnas även andra företag som säljer dessa ridbyxor och jag undrar vad era erfarenheter är?

Är termoridbyxor så pass mycket varmare än vanliga ridbyxor att det är lönt att köpa ett par?

14 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna-Kajsa

  Jag har fodrade softshellridbyxor – vilket känns på beskrivningen av de du länkat till som om det är frågan om. De är betydligt varmare än vanliga ridbyxor och jag skulle inte klara vintern utan dem. Är inne på mitt andra par, det är över 10 år sedan jag skaffade mina första. Jag bor i dem från oktober till mars/april.
  Termoridbyxor som begrepp har jag inte hört talas om innan dock.

  Svara
 2. LenaB

  Enligt vad jag kan se på Horze hemsida så är det fodrade softshellridbyxor (det ligger ett lager fleece inuti), jag har ett par sådana Pikeur och ÄLSKAR dem, har använt dem några vintrar nu och även om vi har ridhus så skulle jag absolut inte vilja vara utan dem. Termoridbyxor är det ju inte riktigt (det var väl det som man använde på 80-talet? -som en termobyxa men helskodda) så jag kan tänka mig att om du googlar ”vinterridbyxa” eller ngt liknade så får du säkert upp många fler resultat. Jag har inte ångrat en sekund att jag köpte mina så jag tror nog att du kommer att märka skillnad och vara nöjd med ett par du också:-)

  Svara
 3. S

  Har fleecefodrade ridtights från Horze (det billigare alternativet än de med softshell). Värmemässigt klart värda, och konceptet ridtights är väldigt bekvämt, skönt att slippa dragkedja och knappar. Men just de byxorna rekommenderar jag inte riktigt. Det kanske beror på kroppsform osv men… På mig som har väldigt smala ben är de tighta i vaderna så man inte riktigt kan dra upp dem, och lite för stora i midjan = inte optimalt. Så det blir lite märkligt. Man vill ju gärna att byxorna ska sitta uppe, speciellt när de är tänkta att användas när det är kallt. Kanske annorlunda på ngn annan.

  Svara
 4. Birgitta

  Det är lätt att vara efterklok….

  I våras sålde de fleecefodrade softshellridbyxor på Gekås för runt 600 spänn men jag köpte den ofodrade varianten som jag har använt non-stop och är supernöjd med.

  Borde köpt de fodrade också…..

  Svara
 5. Caroline och unghästen Stina

  Finns på Hööks också. Själv föredrar jag långkalsonger. Tycker stretchen i tyget blir för dålig med de fodrade ridbyxorna och jag är en sådan där som får paniiik om byxorna sitter åt över knät. Hade jag köpt ett par dyrare än de jag köpte (typ Pikeur, eurostar) hade jag nog varit av en annan åsikt 😉

  Tycker f.ö. att de finns överallt numera, de fodrade ridbyxorna. Var på Sharpman i helgen och nästan alla märken hade någon variant av fodrad ribyxa 🙂

  Svara
  • Anna-Kajsa

   Ja, här är det bra att köpa bättre kvalitet, gör stor skillnad! Jag har för övrigt mamelucker under när det blir kallare, och ridkjol utanpå om det behövs.

   Svara
   • CeciliaL

    Hur kallt behover det vara for att man inte ska bli for varm i dessa ridbyxor? Funderade pa ett par Pikeur softshell, men som du vet ar det inte superkallt har, sa de kanske blir for varma? Ar de en gnutta vattenmotstandliga ocksa, som softshell brukar vara?

    Svara
    • Birgitta

     Kan ridbyxor bli för varma på vintern 🙂 ? Omöjligt hi hi!

     Mina i softshell är iaf jättelätta att hålla rena- det mesta bara borstas av.

     Svara
     • CeciliaL

      Tankte val mest om du bara anvander dem nar det ar minusgrader eller om de ar lampliga nar det bara ar litet sa dar halvkallt som det brukar vara har! Sitta och svettas ar det varsta jag vet… fast det hander extremt sallan, jag fryser for det mesta hela vintern, bade inomhus och utomhus!

    • Anna-Kajsa

     Jag har dem från ca 8-10 plusgrader. Är det minus har jag dessutom mamelucker. Och de står emot en del väta men inte rejält regn en timme.

     Svara
 6. Linda

  Har ett par softshell med fleecefoder från pikeur, tror det är 3 vintern jag är inne på med dessa.
  Ser fortfarande nya ut- kvalitet helt enkelt. Och varma o står emot regn betydligt bättre än vanliga .
  Skulle inte klara vintrarna utan. Sen merino underställ under när det blir riktigt kallt .
  Kommer nog investera i ridkjol också denna vinter. Är en fryskott som INTE vill frysa! / Linda

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>