Tisdag- ute

Det var länge sedan jag red ut i alla gångarterna; de senaste gångerna har jag bara skrittat eftersom Henrik och Molly har följt med.

Men det var inga problem att galoppera samlat och kontrollerat idag- Vicke har aldrig haft några tendenser att försöka skena eller bocka; gör han något så är det att glo och försöka vända eller möjligen hoppa åt sidan vilket tack och lov inträffar väldigt sällan.

Idag försökte jag även få till lite piaff och passage- det kändes väldigt bra men utan speglar är det svårt att avgöra tycker jag, särskilt när man sitter som en Michelingubbe påbyltad med termobyxor.

Ritten företogs efter hagintaget, innan detsamma blev det lösgalopp i ridhuset i 10 minuter.

Både Leon och Vicke får ägna sig åt denna träningsform ibland- jag tror att det är ett bra komplement till vardagsmotionen, särskilt vintertid då geggiga hagar kanske inte inbjuder till så mycket motion.

Självmotionerande djur!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. M

    JÄÄÄÄÄÄTTEEEBRA med lösgalopp! Särskilt på hästar med känslig mage – då är det ett måste under vinternmånaderna för att hålla systemet igång, och dessutom bra komplement för att få röra sig fritt oc hskaka loss både muskler och humör 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer. Med ffa en ”kolikhäst” är det extra viktigt med regelbunden och daglig motion och att man inte förlitar sig på hagvistelse som motion, speciellt på vintern.

      Svara
    • Birgitta

      Jag har raderat resten av din kommentar för att inte avslöja morgondagen inlägg som ska handla om det du vill veta 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>