Onsdag- byten i varje

Idag har Vicke och jag varit hos Olof och hej vad det gick 🙂 !

Vicke såg faktiskt het ut och jag skojade med Olof och sa att om jag hade varit där för att provrida honom hade jag varit lite nervös och tänkt ”bara den inte sticker med mig” (något som inte finns i Vickes värld för övrigt).

Vilan verkade ha gjort Vicks gott och att han är så pigg är bara positivt!

Efter en del skolor i galopp och lite luftiga seriebyten ser jag plötsligt hur Olof ”från ingenstans” gör ett byte i varje 2-3 gånger och därefter 2 byten i varje 2 gånger- lätt som en plätt?!?!

Därmed nöjde vi oss och Olof tycker att vi ska låta detta vara till nästa vinter.

Vicke har tydligt visat att han förstår vad Olof vill och nu är det bara onödigt att riskera att han efter ett tag börjar byta hej vilt vare sig man vill eller inte.

Jag kommer oaktat vilket inte att ge mig på detta på egen hand- därtill är min hjälpgivning för kass och jag tror att man ska ha ridit byten i varje på i vart fall någon tidigare häst innan man ger sig på att lära in detta- såvida man inte är väldigt säker på just sin hjälpgivning och koordination.

Passet avslutades med lite piafftramp och även här ser man att poletten är sååå nära att ramla hela vägen ner- max 10 pass till med Olof i sadeln så tror jag faktiskt att man kan kalla det ”riktig piaff”- i alla fall några steg!

Säkert nöjd med sig själv….

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dagge

    Så himla kul!!! Snart är han värd så mycket pengar så du kommer inte ha råd att ha kvar honom !!! :-p (oj nu skojar jag på bloggares bekostnad igen :-))

    Svara
      • Birgitta

        Åhhh ja! Tänk så många blogginlägg jag kommer att kunna mjölka ur DET dilemmat!

        Skämt å sido så var det som jag sa till Olof igår att även om vi aldrig (?) kommer att göra byten i varje på tävling så gör det ju inte ont att ha en häst som kan både det och annat OM jag någon gång skulle bli galen nog att vilja sälja honom (tanken har hitills aldrig föresvävat mig för då måste jag betala minst lika mycket för att få en lika fin häst och en sämre vill jag inte ha 🙂 ).

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>