Stölder och tjuvar

Som jag skrev för ett tag sedan blev min väninna bestulen på sin jacka sist vi var på Gekås.

När jag berättade detta för min omgivning fick jag höra att det inte är ovanligt att det snos saker där; många lämnar kvar värdesaker i kundvagnen medan de tittar på olika varor.

Personligen är jag maniskt noga med mobil, kreditkort och bilnycklar (använder inte plånbok) – jag förvarar allting i framfickorna på byxorna när jag är på Gekås tex.

Jag är uppfostrad med att det finns tjuvar 🙂 och det präglar mig- minns att jag sa till en man på en konsert som hade sin plånbok i en bakficka på jeansen; för mig en enorm stöldrisk.

Idag undrar jag om ni har råkat ut för tjuvar och i vilket sammanhang?

Min fd man och jag fick utomhusdelen till vår luftvärmepump stulen och sedan har jag haft inbrott i bilen flera gånger (minst 4 gånger genom åren) men detta är inget jag hade kunnat stoppa som jag ser det.

Mitt släp stals också på ridskolan för länge sedan (kom aldrig tillrätta) liksom en klippmaskin- i det sistnämnda fallet är jag ganska säker på vem det var som var tjuven (en stallkamrat).

14 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anneli

    Jag fick min ridhjälm stulen på ridgymnasiet och nu senast för ett år sedan i stallet jag var då. Är 99% säker på att det var den förra hästägaren jag hjälpte då.

    Svara
  2. Åsa T

    Har blivit bestulen på jobbet, av en arbetssökande då jag jobbade på Arbetsförmedlingen, hon tog telefon och plånbok men jag jagade efter henne på triangeln och fick tillbaka mina grejer.
    Min ”roligaste” stöld var i Dublin, jag och dottern kände att det var ficktjuvar efter oss och det visade sig sedan att de stulit från dotterns ryggsäck. Hon hade en gammaldags portmonnä, den tog dom men den innehåll inga pengar, bara tamponger.. hahahaaa och det var det enda de fått med sig. Några cyklar har jag såklart blivit av med, har bott i Malmö i många år.. Blir väldigt kränkt och ledsen när någon tar något som är mitt. Saker jag köpt för min surt förvärvade slantar…. 🙁

    Svara
    • Anna

      Håller verkligen med om att man blir ledsen och kränkt! Tycker det är tråkigt att man liksom nästan måste förvänta sig att cykeln så småningom skall bli stulen…

      Svara
  3. CeciliaL

    Men det ar val helt klart ditt fel om du fatt sakerna stulna ur din bil?! Du later dig bli bestulen genom att lamna grejor i bilen, sa det ar ju enkelt fixat: lat bli att lamna saker i bilen!

    Sjalv har jag blivit bestulen ett fatal ganger:

    – min fina Salvatore Ferragamo-planbok blev stulen! Minns inte var eller nar, hade fatt den i present, MEN nar jag skulle kopa en ny sa kandes det, for den kostade over £300! :O Men jag kopte den anda, och det var ’hundra ar sen’, men den ser fortfarande lika flott ut.

    – Nar L var liten var vi pa ett stort varhus i London, sent en kvall, typ kl 21:30 pa en fredagkvall och det var i stort sett inte en enda kotte pa det varuplanet vi befann oss pa. Min syster tog hand om Lussan som bara var pytteliten (kunde precis ga, typ) och jag hade vagnen och handvaskorna. Stallde syrrans vaska pa suffletten pa vagnen medans jag vande mig och tittade pa nagra plagg pa en stallning, och nar jag vande mig tillbaka var handvaskan borta… Detta var en Chloe-vaska som kostade £800… och i den lag Louis Vuitton-planboken med en storre summa pengar… och nycklarna (aven de i LV fodral)… osv… Ingen forsakring har hon, vilket JAG tycker var dumt, fast den hade iaf inte tackt pengarna (tror det var £250, nat ditat). Helt klart var det helt och hallet mitt fel, borde inte slappt vaskan ur syne, men det var liksom inte nagon dar! Fast langre bort sag vi ett par med en resvaska…. misstanker dem… Den dar Chloe-vaskan har vi givetvis inte sett roken av och inte heller nagot av det andra, och det blev dyrt med lassmeden, jobbigt med nya kort och korkort osv (min pluska forsvann ocksa). Surt var det. Tyvarr hade jag inte rad att kopa en ny sadan vaska at henne, och har fortfarande inte gjort det for de kostar inte langre 800… och jag tycker nog faktiskt att hon borde haft forsakring… (’men jag har aldrig blivit bestulen forut’ var hennes argument).

    – nar jag fyllde 13 ar fick jag ett oerhort fint ridspo med handflatat handtag och knop, som min styvfar (som ar utbildad sadelmakare och mycket duktig pa laderarbete allmant) gjort i fodelsedagspresent till mig. Den tog nagon i ett stall jag stod, och det gramer mig an. Vid samma tillfalle forsvann en vacker handsmiden hovkrats som en smed gjorde at mig i USA dar jag jobbade i ett stall en sommar. 🙁

    Svara
    • Birgitta

      Jo på ett sätt har du rätt i att det var mitt ”fel” att lämna saker i bilen men jag tycker ändå att man ”ska” kunna lämna vissa saker där utan att det ska anses som stöldbegärligt.

      Skulle tex aldrig lämna en plånbok i bilen.

      Det jag har blivit av med har varit:

      1. Mina glasögon och en hästjacka m trasigt innerfoder.

      2. En klippmaskin för hästar (medan jag var inne och handlade på vägen hem).

      3. En hästjacka o diverse enklare hästkläder (i centrala Malmö- inte vid något stall).

      4. Ratten, instrumentpanelen och knoppen till växelspaken?!?!?!?

      Vad sägs om det?!?!?

      Svara
      • CeciliaL

        Haha, nummer 4!!! Nä, det kan man ju inte gärna gardera sig mot! Trodde du menade att du blivit bestulen på något som var värt att ha – dvs värt att stjäla – men en trasig jacka var ju inte något man väntar sig att en tjuv ska bemöda sig att bryta sig in i en bil för! Har – peppar peppar – aldrig fått inbrott i min bil, trots att jag lämnat både set ena och det andra i dem, och ofta lämnar den oövervakad på en ödslig järnvägsstationsparkering i flera dygn.

        Svara
        • Birgitta

          Nä…jag är väldigt noga med att inte lämna ”stöldbegärligt gods” i bilen men även när ”skit” stjäls så får man en massa kostnader för krossad ruta etc som är sååå onödigt och tidsödande.

          Svara
          • CeciliaL

            Skulle bli galen! Men det är väl priset man betalar för att bo i hästmekkat Skåne – tom begagnade trasiga ridkläder är stöldbegärliga?! Mysko!!

          • Birgitta

            När min hästjacka stals i vintras gissar jag att det var någon uteliggare som frös faktiskt. De är väl de enda i centrala Malmö som skulle göra sig till tjuvar för en stalljacka?

  4. LenaB

    X antal bilinbrott där det inte funnits så mkt av värde att ta…men har fått höra av polis o försäkringsbolag att det inte är ovanligt att tjuvarna bara vill åt de obligatoriska parkeringspengarna som man har i mittkonsolsfacket;-O. Det medför ju så mkt trist, bilen ska lagas på verkstad, försäkring mm. Har förresten fått bensin slangad vid ngt tillfälle oxå.
    En cykel blev jag av med, låst i ett låst cykelförråd i bostadsrättsföreningen där jag bodde…ingen fancy cykel alls, fanns nog mkt finare och nyare att ta.
    Plånbok vid ngt tillfälle, har för mig att det var under gymnasietiden.
    När jag och dåvarande pojkvännen var på semester i Paris råkade vi ut för ficktjuvar som tog hela reskassan – blev inte så rolig semester efter det…

    Svara
    • Birgitta

      Din kommentar fick mig att minnas att jag även hade ett källarinbrott för tusen år sedan där man brutit upp dörren trots att det gick att se in och konstatera att där låg några tomma hinkar och en liten burk målarfärg- i övrigt var förrådet tomt.

      Minns inte om något av detta de facto stals men låset bröts upp….

      För övrigt var det för sorgligt med er reskassa….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>