Dagens samvetsfråga

”Mitt värsta år i mitt liv och önskar en liten slant att kunna köpa julklappar till mina barn.

Swisha valfri summa o frivilligt. Ledsen o förtvivlad mamma.”

Läser ovan på Facebook, det är enligt profilen skrivet av en svensk mamma i 30-årsåldern ser det ut som.

Idag undrar jag: skulle du kunna tänka dig att swischa en summa och i så fall hur mycket?

Varför/ varför inte?

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Cristel

  Jag gör det inte, tycker dels det är osäkert om historien verkligen stämmer, dels ogillar jag när folk tigger pengar på sociala medier.

  Svara
 2. Åsa T

  Tyvärr så skulle jag inte tro på den… 🙁 Hade jag vetat att det var en sann historia hade jag säkert kunnat swisha 100 kr…

  Svara
 3. Prick

  Ja, 100 kr om det var någon jag kände eller kände till. Men inte annars.

  Svara
 4. Bodil

  Definitivt inte! Skänker pengar varje månad till olika organisationer och det känns mkt säkrare.

  Svara
 5. Caroline och unghästen Stina

  Talar vi bara om det specifika exemplet? Isåfall… njae… Hade velat ha en mer säker bakgrund. Att swisha pengar i allmänhet till dem som behöver: absolut! Har i år (förutom välgörenhetsorganisationer) bidragit till en tävlingsryttares satsning och en tjej som fick väldigt dyra operationskostnader för sin häst. Så enkelt för mig (ehrm… oss alla egentligen) att swisha en hundring, men så svårt när man själv hamnar ”i skiten” och ska betala en självrisk på tiotusentals kronor.

  Svara
 6. Birgitta

  Nej, inte heller jag hade skänkt pengar av flera olika anledningar.

  Sociala medier är bra till mycket men detta tiggande som ibland förekommer skulle jag gärna vara utan.

  Finns flera exempel på de som bara lurat godhjärtade men det är förvisso inte ett fenomen som är reserverat för just sociala medier.

  Synd om kvinnans barn dock; dels att hon indirekt hänger ut även dom och dels att hon inte kunnat avvara ens små summor under året för att köpa något litet eller kan hitta på något som kan kompensera avsaknaden av julklappar. Men det finns värre saker i livet även om just barn kanske inte tänker och känner så på julafton….

  Svara
 7. Frida

  Njae jag hade nog inte gett pengar, inte för att jag inte vill hjälpa men om jag inte vet vem det är eller om historien är sann så är jag inte så pigg på det. Gillar en sid som heter Skånehjälpen på facebook och hjälper hellre till där det är en organisation som styr upp det, gav bort lite julklappar förra året. Ger ibland ngn krona till tiggare som sitter utanför affärerna om jag har småväxel. Har inget emot att hjälpa och dömer inte dem som måste be om hjälp men jag vill veta att hjälpen verkligen behövs och att det inte är att lätt sätt för ngn att lura till sig pengar. Vet hur det är att sitta i pengaknipa. Däremot är jag inte med på insamlingar som när de ville samla pengar till Sara Algotssons häst, det är lite för mkt ”lyxproblem” för min del även om jag förstår att det är tufft att bli av med sin topphäst.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>