Veckan som gått

Mycket häst har det varit i veckan!

Vicke har ridits ”för fullt” och jag fick äntligen till en träning för egen del med Birgitta Kjellin i onsdags.

Jag har en längre tid prioriterat att Olof rider Vicke framför att jag tränar för honom och det ångrar jag inte en sekund men jag har också känt att jag har behövt ett vakande öga på mig själv och mina egenheter i sadeln.

Birgitta är ett perfekt komplement när hon har tid och jag längtar redan till nästa träning.

Förutom allt kring min egen häst har jag tömkört ”min” lilla ponny och Vickes boxgranne Miss May 2 dagar och så har Leon fått lösgaloppera några dagar.

Henrik och jag hade en mysig helg med ett restaurangbesök i lördags och så har det varit många långpromenader med vår underbara hund som vi är helt tokiga i. Tänk vad bra det köpet blev!

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Hej!
  Jag är lite nyfiken på hur du resonerar när du hjälper andra, som ovan, med tönkörning, löslongering eller när du klipper/lasttränar alt mockar åt andra, tar in/utsläpp. Byter ni tjänster el tar du betalt alt gör det bara för skojs skull?
  / Linda

  Svara
  • Birgitta

   Lustigt att du frågar för jag skrev ett inlägg om det igår- jag har bara inte publicerat det än.

   Som svar på din fråga: jag tar betalt för ”allt”.

   Jag behöver i princip aldrig tjänster av andra och skulle jag behöva det betalar jag i tron att det man betalar för blir bättre gjort typ.

   I övrigt värderar jag min fritid så mycket att jag inte gör något gratis.

   Vet förresten ingen som tex klipper hästar gratis- därtill är det för slitigt och tidsödande.

   Hos oss hjälps en del åt med mockning men jag är ju i stallet varje dag så jag behöver inte den tjänsten.

   Vad gäller tex tömkörning och lastning är detta kunskaper som jag besitter och utför det väl och då tar jag också betalt för det- precis som jag betalar för mina egna träningar.

   Att göra detta gratis skulle te sig mycket märkligt för mig och vill man inte betala får man gå till någon som gör det gratis (mycket ovanligt skulle jag tro).

   Vad gäller lastning tar jag dock inget betalt om jag gör det ”akut” så att säga (någon får problem och kommer inte iväg till tävling etc och jag är i stallet).

   Vill man däremot boka lastningshjälp kostar det.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>