Vad f.n är oddsen?

Att livet som hästägare kan vara tufft ibland tror jag att de flesta av oss kan skriva under på- det har vi upplevt många gånger…..

Vad sägs om denna smått osannolika händelse som inträffade nyligen:

10 minuter (!!!) innan en hästägare ska åka på ett bokat veterinärbesök för att troligen och förhoppningsvis få bekräftat att det är ok att sätta igång hästen igen halkar den i boxen och vill därefter initialt inte stödja på ett ben.

Efter en stund kan hästen gå och lastas för det planerade besöket där hälta konstateras och hästen ordineras boxvila i några dagar samt nytt återbesök om ca 2 veckor.

Man kan förstå att ägaren kunde hålla sig för skratt och som sagt…vad är oddsen?

Enda ”trösten” som jag ser det är att ägaren i alla fall själv SÅG hästen halka i boxen och således inte behöver spekulera i hur hältan uppkom för det vet vi ju alla också att det sistnämnda scenariot inte alls är omöjligt och att vi många gånger just inte VET exakt varför hästen är halt utan bara gissar och tror.

Kom förresten att tänka på ett annat lika märkligt sammanträffande som drabbade mig för många år sedan och som också var hästrelaterat:

Jag skulle till tandläkaren på morgonen och åkte bara ut till ridskolan för att släppa ut min och en annan häst innan besöket.

På väg ner till hagen blir hästarna skrämda av något och en av dom (minns inte vem) knockar mig under käken så att mina tänder slås ihop och en tand bryts av.

Väldigt lämpligt att infinna sig hos tandläkaren en timme senare kan jag säga…..

Har ni varit med om liknande sammanträffanden?

3 kommentarer Skriv kommentar

 1. Karin

  Mm,och man talar om mig&Murphy så är vi i ”samma härade”,har fan tusen historier…bara ta av hästen av trailern…som HOPPAR emot mig,Andra saker som kan hända,är att:på autobahn börjar bussen brinna…….thats My friends var en upplevelse .finns så mycket mer att,sån tur att vi var på väg på vet besiktning….

  Svara
 2. Hille

  Ibland är tillfälligheterna påträtt sida. Min stallkompis halkade av vägen med hästtrailer som välte, det var på motorvägen (säkert 15 år sen nu). I tur och ordning kommer då en polisbil som spärrar av delar av vägen och släpper fram trafiken ordnat, en bärgare som hjälper henne skära upp taket/väggen och få ut hästen, enveterinär som kollar över hästen och en hästlastbil med plats i som kör henne och hästen till stallet. Jag höll som bäst på att ragga släp för att åka och hjälpa till när hon ringer efter 20 min och säger att allt är ordnat. Hästen helt oskadd och släpet var ett på långtidshyr så hon betalade självrisken på 2000:- så åkte vi och hämtade ett nytt…

  Svara
  • Birgitta

   Din berättelse påminde mig om en egen lyckosam dito:

   Jag hade kört från Malmö till Per Spångfors utanför Halmstad, en resa på 2,5 timmar med släp.

   Typ 1 km från stallet på hemvägen går fläktremmen sönder?!?

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>