Det kontantlösa samhället

Härom dagen skulle jag handla i ett litet konditori i Malmö som jag inte brukar besöka.

Eftersom jag aldrig har kontanter på mig (har helt slutat använda plånbok) hann jag tänka ”måtte de nu ta kort” innan jag gick in.

Jag har tidigare råkat ut för att mindre etablissemang inte tar kort eller att man måste handla för en viss summa för att detta ska accepteras och det är alltid lika irriterande.

Men här behövde jag inte oroa mig, tvärtom kan man säga då detta anslag mötte mig i dörren:

6 kommentarer Skriv kommentar

   • CeciliaL

    Kanner inte till nagot liknande Swish (ar det svenskt?). Har i u-landet har vi fortfarande checkhaften, haha…. 😀 (det ar inte och har aldrig varit nagon avgift pa checker forresten).

    Svara
    • Birgitta

     Checkar tror jag ingen under 25 ens har sett i Sverige 🙂 !

     Swish är knutet till ens mobil och superpraktiskt. Om vi båda har anslutit oss kan jag föra över pengar till dig direkt via telefonen.

     Svara
     • CeciliaL

      Låter ju jättesmart!

      Visst ja, checkAr heter det såklart. De var ju på väg ut redan på min tid men jag betalar tex min hovslagare och de flesta av Ls aktiviteter och Pony Club osv osv med check. Men tror de kanske kommer försvinna om inte alltför många år för många affärer tar inte längre checkbetalning nu.

    • Anna

     I Frankrike använder de också checkar. När jag öppnade bankkonto här frågade de om jag ville ha ett checkhäfte varpå jag började skratta och intygade att nej det tror jag inte jag behöver… men jodå, tydligen vill de inte lämna stenåldern.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>