Känner ni igen er?

Jag har faktiskt i flera år försökt att INTE köpa på mig mer hästgrejer utan snarare avyttra sådant som jag haft för mycket av (trettioelva schabrak och förtiotolv täcken) – i perioder går det utmärkt men sedan ser jag något som jag bara måste ha 🙂 .

Dock har jag faktiskt inte köpt just täcken på flera år; skänker dom tex inte en blick när jag är i Ullared för då vet jag hur det slutar: ”åhhhh…bara 200 kronor…då MÅSTE jag köpa det bara för att det är så billigt”….

Sedan har jag ju många saker som ”vägrar” att gå sönder och håller i massor av år och då kan jag faktiskt nästan bli glad när det väl inträffar; ”hurra…nu får jag äntligen köpa nytt xx”- knäppt, jag vet!

Har ni för mycket grejer eller vill ni ha mer? Eller har ni rent av ”lagom” 🙂 ?

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hedwiginnan

  På tok för mycket grejer. Det blir väldigt uppenbart när man flyttar och förvaringsutrymmena på nya stället är mycket mindre..och även om jag har två hästar nu så har Heddan 155 och Platina 145 i täcken. Tror jag ska gå igenom o sälja av en del.

  Svara
  • Birgitta

   Sälj inte för mycket av de stora grejerna är mitt tips 🙂 !

   När jag köpte Décima var hon 3 år och 163 cm. Hon fick ärva Herons (173 cm) täcken tex och i början såg det ut som att hon gick med tält på sig 🙂 . Ganska snabbt växte hon dock och blev 170 cm så plötsligt passade allt perfekt!

   Så din nya häst kan säkert göra detsamma tänker jag.

   Svara
 2. Anna

  För mig handlar det om att inte ha lagerhållning, för det är många pengar som bara ligger. Dock har jag ett litet lager av grimmor, för dessa är något som fullständigt blir slitet i stycke från dag till dag av min häst, och i stallet gäller regeln : ingen grimma ingen hage! Täcken hinner jag inte skapa ett lager av, de går sönder hela tiden. 6 vintertäcke som är helkasserade denna säsong, där hålen är så stora att de inte går att laga.

  Svara
  • Birgitta

   6 täcken?!?!?!?

   Må jag inte ångra dessa ord men jag kan knappt minnas när något av mina täcken har gått sönder- de håller i hur många år som helst och ändå köps de bara på Gekås för under 500 spänn (helt sant).

   Inte ens nu när Vicke och Leon går i samma hage och håller på och småbits heeeeela tiden (fattar inte att de inte tröttnar) har något gått sönder.

   Vicke har små bitmärken på halsen, Leon desto fler på rumpan men grejerna är hela?

   När Leon gick med en annan häst vet jag dock att 4 täcken blev trasiga på ganska kort tid fast de gick att laga såvitt jag minns.

   Haggrimmor kan däremot smälla då och då- en del har jag haft i säkert över 1 år och någon har gått sönder nästan omedelbart.

   Köpte några på en outlet förra våren för 15 kronor styck eller nåt- mycket dumt att jag inte köpte ännu fler med facit i hand 🙂 !

   Ridlindor har jag nog aldrig varit med om att de gått sönder- tyvärr höll jag på att säga då jag har nästan 10 uppsättningar och använder kanske 3 eller 4. De andra har jag fått i pris eller köpt med tanken att de gamla lindorna skulle slitas ut/ gå sönder men de vägrar att ge upp….

   Svara
   • M

    Jag använder Eskadrons lindor med halva padd och halv elastisk linda och de slits upp med hål efter cirka 2 års användning. Använder de även vid hoppning och markarbete så kanske inte så konstigt att de går sönder!

    Svara
 3. M

  Har genom åren samlat på mig en del täcken, men nu när det är fler hästar än någonsin som rids så används i snitt alla. Schabrak har jag en hel hög som köpts sedan jag red ponny, men använder enbart mina fåtalet favoriter. Precis som tidigare kommentarer försöker jag ha ett par grimmor och grimskaft hemma.
  Däremot har jag arbetat upp en tävlingssadelkammare som jag är väldigt nöjd med! Finn schabrak och matchande täcken (stalltäcken, ylletäcken, tunna bomullstäcken och ländtäcke) med min logga. Onödig konsumtion är det definitivt men är orimligt nöjd med det!

  Svara
 4. S

  Har ganska lagom med grejer, men funderar på att sälja av lite schabrak som jag inte gillar. Onödigt att de ska ta plats och att jag ska irritera mig på att de ”korvar sig” när jag använder dem pga samvetsskäl. Insåg också igår att jag kanske inte behöver ha ett antal ländtäcken som jag inte använder. När det väl är ländtäckesväder så är det också oftast mörkt, och då använder jag reflexländtäcke, så de andra fina vinterländtäckena har jag liksom ingen användning för (ulltäcket undantaget då det kan jobba på tävlingar eller höst/vår). Gillar tanken på att använda saker, och sedan köpa nytt om/när jag behöver något. Tycker inte om att ha saker bara för att ha (gäller inte bara hästprylar).

  Svara
 5. JenniferDressage.se

  Har nog lagom med grejer egentligen tror jag, fast en del lådor med saker som ska säljas när jag orkar ta tag i det.. Sen kan man ju inte ha för mycket av lindor och schabrak, haha 😉 Var rätt duktig ett tag på att köpa schabrak när Hööks hade rea, de är ju så billiga då. Men sedan ett par år tillbaka köper jag bara kvalitetsschabrak från t ex Mias och Eskadron så då blir det inte nya så ofta pga priset. Täcken är jag rätt sparsam med att köpa, har ett par på önskelistan men det kommer dröja innan de köps. Boots har jag för många av, men det är för att jag försökt hitta några med bra passform till min häst som har små hovar men är hyfsat ”tjock” runt kronan, så det är svårt att hitta boots som räcker runt men utan att gå ner i marken.. Ska sälja av de som inte passar också när jag orkar. 🙂

  Svara
 6. LenaB

  Är ”mitt emellan” häst så just nu har jag lite för mkt grejer men vill inte göra mig av med ngt eftersom jag inte vet om det blir en häst som tex drar 135 eller 155 i täcke.
  Försöker att inte köpa på mig för mkt, har inte så mkt plats att lagra, en garderob i stallet och en i förrådet hemma.

  Svara
 7. Manda Stillnert

  Jag har sista halvåret rensat ur massor och sålt iväg täcken som inte passar osv längre. Tycker de bara är jobbigt att ha saker på lager som aldrig används!

  Svara
  • Birgitta

   Just täcken tar ju en jäkla plats och är väl inget man helst vill ta hem heller om man inte har plats i stallet.

   Vet att någon köpt sådana där vacumpåsar som gör jätteplatta paket av det mesta- det är en lösning.

   Svara
 8. CeciliaL

  Har inte för mycket, behöver mer! 🙂 Jag ger bort sådant jag inte använder längre, eller i sällsynta fall (om det är något bra märke som HW) säljer jag, fast tycker oftast det är för mkt krångel för den lilla summan man kan få så ger hellre till behövande och svarar på önskas-annonser om jag har.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>