Söndag- bläväder

För någon vecka sedan diskuterade jag och en bloggläsare huruvida jag var överdrivet restriktiv med att släppa ut hästarna i hagen vid vad jag ansåg var rejäl blåst.

Hon tyckte att jag var det och jag funderade i efterhand på om det kanske var så.

Idag hade jag stalljour och var helt inställd på att släppa ut alla hästar trots blåst och jag började med ”mina” egna, Vicke och Leon.

Jag hann knappt släppa grimskaften förrän båda satte av i full sken och sedan sprang de som galna trots att det enda som var annorlunda var just vinden.

När jag inte lyckades lugna ner dom alls utan de tvärtom började komplettera rusandet med rejäla bakutsparkar, ibland (för) nära varandra fick jag nog och tog helt sonika in dom igen.

Meddelade via stallets facebooksida att hästarna fick stå inne idag och fick inget annat än tacksamma svar tillbaka.

Så måhända är vi mesiga på vår anläggning men i alla fall jag är hellre safe than sorry och skulle gräma ihjäl mig om Vicke blev skadad av att skena omkring i blåst.

Den planerade uteritten ersattes av en promenad för hand i ridhuset eftersom det dessutom började ösregna när vinden avtog och det får räcka som dagens motion för en gångs skull.

Nu väntar hemlagade pannbiffar och stuvad spenat och sedan nagelfix hos en god vän.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>