Friskvård

På tal om den pågående debatten huruvida ridning är att betrakta som friskvård för vilket ersättning via arbetsgivaren kan utgå undrar jag idag:

Har ni rätt till någon friskvårdsersättning via jobbet och framför allt; utnyttjar ni den?

Till vad om svar ja och vilket är maxbeloppet?

På min arbetsplats (Malmö Stad) har ersättningen legat på 1000:-/ år i flera år och jag är noga med att utnyttja den.

Ibland har det varit till gym-kostnad och ibland till massage; när jag ramlade av och skadade nacken var det till det sistnämnda.

Vet de som har uppemot 2000-3000:-/ år som får utnyttjas och är förvånad att många inte bryr sig om möjligheten.

17 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jag har 3000 om året och eftersom jag inte kan utnyttja det till tex träning med häst så går jag och får massage, har inget intresse av att gymma eller liknande så då får det bli massage.

    Svara
  2. Lee

    Jag har 2000:- år (privat arb.givare), har mest utnyttjat till massage. Fotvård en gång (i december, när jag insåg jag hade pengar kvar. För, ja! Klart det ska användas!) Borde verkligen utnyttja det till gym, för o bli starkare ryttarmässigt….men när ska jag hinna gymma?

    Svara
    • Trasselkvast

      Svårt att förstå folk som resonerar ”när ska jag hinna gymma”. Som att det inte vore en viktig prioritering att stärka sin kropp, nu och inför ålderdomen.

      Svara
      • Birgitta

        Jag lever efter devisen att det man VILL- det hinner man också. Inom rimlighetens gräns givetvis.

        Jag hinner tex alltid rida, no matter what.

        Provade däremot nyligen att gå på gym och gav upp efter ett knappt halvår trots att det ligger 5 minuters promenadväg från mig, är snorbilligt, bra och har öppet dygnet runt!!!

        Vad mer kan man begära liksom???

        Men nä….jag tröttnade så snabbt, tyckte det var tråkigt trots att det inte ens tog 1,5 timme om dagen.

        Svara
        • LenaB

          Mitt gym har också öppet dygnet runt, vilket är jättebra men jag har liksom aldrig varit där mitt i natten, undrar om det är ngn där då…
          Tid är ju förstås en bristvara hos de flesta av oss, jag löser det genom att inte träna så himla länge, ca 30-40 minuter åt gången – det hinner jag alltid med.
          Tänker likadant med hästen, jag hinner alltid med den även om vissa dagar blir lite kortare pass.

          Svara
  3. Anonym

    Skulle garna ha det, som arbetstagare, men som arbetsgivare ar jag ratt lattad att det inte ar nagon lag pa sadant har i GB – det kostar valdigt mycket att anstalla folk redan, och de har precis (for 6 man sen) infort en lag att man maste betala pension till alla, vilket inte var obligatoriskt forut, sa plotsligt blev det valdigt mycket dyrare att anstalla folk – alla kostnader ska ju komma ur var firmas vinst.

    Svara
      • CeciliaL

        Aha, trodde det var lagstadgat! Finns sakert arbetsgivare har som tillhandahaller gymkort eller t o m gym i kontorsbyggnaden eller nat. Borde jag val fundera pa om vi kan tillhandahalla ocksa, men massager och fotvard far folk tyvarr betala sjalva.

        Svara
  4. Bodil

    Vi har 2500 per år och jag utnyttjar varenda krona, främst på massage och fotvård. Något år har det blivit gymkort och ett år på träningskort, typ Friskis & Svettis.

    Svara
  5. Frida

    Nu har jag bara varit på nuvarande arbetsplats men vi har 2000:- vilket jag tycker är rätt generöst. Har varit dålig på att utnyttja detta tidigare men jag tänker utnyttja den nu, har bara inte kommit på till vad men funderar på lite massage eller kiropraktik. Det kan ju gagna ridningen i alla fall och känner att jag blir stel av att sitta på kontor hela dagarna.

    Svara
  6. Angelica

    Min arbetsgivare betalar 75% upp till 4000, det tycker jag är jättebra och räcker precis till ett årskort på gymmet. Eftersom jag tränar 5-6 dagar/v så kommer det verkligen till nytta och är något jag verkligen mår bra av 🙂

    Svara
  7. Louise

    Har 6000kr i friskvårdsbidrag, räcker till årskort på gymmet och lite annat 🙂 Har inte varit anställd så länge så har inte riktigt hunnit utvärdera vad/hur mycket jag använder på ett år.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>