Bloggar- på utdöende

Minns inte var jag läste det nyligen men det hävdades att bloggar var ”ute”.

Min egen känsla lutar väl åt det hållet; kan inte ens räkna hur många bloggar jag följt genom åren som numera är ett minne blott.

Många går ut hårt; publicerar flera inlägg per dag och med massa intressant innehåll men så tröttnar de och bloggen läggs så småningom ner.

Synd i vissa fall; en del var väldigt intressanta att följa.

Läser ni mycket bloggar? Tipsa gärna!

Har ni Instagram? Snapchat? Twitter?

Jag har bara Instagram förutom bloggen och tycker det är ganska kul att snabbt kunna publicera bilder och filmer.

Snapchat verkar barnsligt säger jag utan vidare kunskap och Twitter har jag aldrig intresserat mig för.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie

    Att bloggar skulle dö ut har vi hört länge, jag tror snarare att det är som du skriver, bloggar kommer och går, vissa består. Dö ut tror jag alltså inte men de alternativa kanalerna till blogg är ju många fler idag och därför tror jag många väljer andra kanaler istället.

    Har haft en del olika social medier tidigare men där är det jag som tröttnar och återvänder alltid till mina kära bloggare. Gillar bloggformatet, Twitter är för begränsat, Facebook för familjärt på något sätt, instamgram för fåordigt och snapchat för tillfälligt och kvickt för mig.

    Läser mest häst- och trädgårds/renoveringsbloggar, mina fritidsintressen helt enkelt. Läser här ofta och så Lina Dolk, tycker hon är riktigt duktig. Läser Linn O och Nina R ytterst sällan, för mycket yta och produkter.

    Svara
    • Birgitta

      Har faktiskt börjat följa Linn O nyligen.
      Tyckte hon verkade otrevlig, stroppig osv för några år sedan då jag läste ett fåtal inlägg men hon verkar ha mognat. Gillar att hon både har många som kommenterar och svarar sina läsare- det är nästan lika intressant som själva inläggen ibland.

      Nina R verkar ha kvävt lusten att kommentera annat än ”åhhh vad din häst är fin” hos sina läsare och svarar ofta inte heller vilket jag tycker är både tråkigt och otroligt nonchalant eftersom hon är öppen med att hon ser bloggandet som ett jobb.

      Jag gillar bloggar med lite debatt men de är inte så vanliga.

      Svara
  2. Marie

    Intressant ämne så måste fråga, märker du stor skillnad i besöksstatistik över åren?

    Svara
  3. M.n

    Jag är kanske ingen typisk bloggläsare, men den enda bloggen jag följer är din ( Birgitta(. Kanske för att jag har ett ansikte på dig.
    Annars är det bara Fb jag har, men där har jag rensat bort ca 25 proc.
    För att jag retade mig så på alla lyckliga moment. Lite väl tillrättalagd vardag.

    Svara
    • Birgitta

      Nu blir jag lite smickrad 🙂 !

      Instämmer i att FB kan bli lite väl sockersött ibland och någon gång skakar jag på huvudet av förundran; typ då en del skriver världens ”puttinuttigaste” kommentarer om/ till sin partner och man vet hur de har det IRL….

      Svara
  4. Mymind

    Har också trott att bloggar är på utdöende. Dels pga att de jag följt har slutat, eller övergått till instagram eller annat som jag inte har eller inte är intresserad av att följa. Ändå hittar man då och då en helt ny och fräsch blogg man gillar… Svårt att sätta fingret på vad som får en att sluta följa nån. Ibland är det bara en stram åsikt som man tar illa vid sig av och så ”får det vara nog”.
    Här tittar jag in fortfarande, dels kommer intressanta tankar, dels är det lätt att sålla bort det som inte intresserar eftersom texten är ”luftig” och lätt att ”ögna igenom” och plocka de chokladbitar man vill ha :), och så vet man att det alltid kommer fler finurliga funderingar :). Ibland har jag mellan chokladbitarna hittat sånt som jag dessutom behövde få höra, även om det inte alltid smakade gott :)…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>