Jag har haft semester hela den gångna veckan och jag höll min plan; mycket vilande och slappande 🙂 !
Hann tyvärr åka på världens förkylning vilket nästan var/ är oundvikligt så många som jag varit i närheten av som har varit dåliga.
Vicke och jag har hunnit med 2 besök hos Olof- båda till belåtenhet till skillnad från söndagens tävling då jag min vana otrogen inte alls var nöjd.
Men det är bara att träna vidare!
Annars inte mycket nytt under solen!
Hur mycket av ditt missnöje spiller över på hästen på tävling? Vad har du för attityd/inställning när du rider in på banan? När du är på tävlingsplatsen överhuvudtaget. Tidigare tänkte jag alltid att nu jäklar ska jag rida när jag kom in på banan och kunde också bli sur och irriterad under själva ritten när hästen inte gick som jag tyckte den borde. För snart tre år sedan släppte jag det där i princip helt och red flera tävlingar utan press. Hon var ofta lite för öppen i formen men kändes superglad och full av energi. Vi hade bara roligt och hon fick alltid massvis med beröm. Även om procenten blev sämre under en period (runt 59%) vände det sen och plötsligt började vi få placeringar i nästan varje start. Tidigare blev hon lite introvert men det är helt borta nu. Hon känner tydligt att jag är superstolt och glad över henne och presterar också därefter. Sen är det en levande individ som även hon har bättre och sämre dagar. Du gör ju som du vill såklart men det kunde ju vara intressant att rida några tävlingar utan en massa prestation. Det spelar ju ingen roll om han byter i varje eller trampar när Olof rider honom om han tycker att tävlingssituationen är olustig. Sen kommer det alltid finnas andra som har mycket finare/talangfulla hästar etc. Det får man leva med. Är man inte miljonär får man göra som jag har gjort nu. Köpa en oinriden gångartstalang och utbilda själv (och hoppas på det bästa.,.:-)) Jag tycker din häst verkar supertrevlig och det är trist att läsa att du så ofta är missnöjd med hans tävlingsprestationer. Tänk istället att han är bara en spegelbild av din ridning. Det kan du påverka och förändra. Håll inte på och skyll på hästen. Han är den han är och gör sitt bästa utifrån förutsättningarna.
Hmmm… nu har du nog missförstått mig helt?
Jag är oftast NÖJD efter mina tävlingar även om procenten inte varit de högsta.
Så gårdagen skilde sig verkligen från min vanliga känsla!
Jag tävlar i dagsläget mer mot mig själv än mot andra och gläds åt de förbättringar jag tycker sker.
Uppfattar Vicke som en nöjd och glad häst i alla situationer- även när vi tävlar.
Olofs ridning är guld värd ur många aspekter som jag redan varit inne på.
Har inte tänkt på om/ att jag beskriver mitt tävlande negativt- i så fall var det inte min avsikt mer än igår då jag faktiskt tyckte Vicke var fjantig eftersom han brukar gå så bra i just det ridhuset.
Eftersom din kommentar gjorde mig fundersam kring hur jag egentligen formulerar mig då du uppfattar att jag ”så ofta är missnöjd med Vickes tävlingsprestationer” var jag tvungen att gå tillbaka och läsa mina 10 senaste tävlingsrapporter på bloggen.
Jag läser bara ”bra känsla” och ”nöjd” förutom igår då och den rapporten har jag också förklarat.
Och ja, jag tycker att man någon enstaka gång får ”skylla på hästen” (när den tex glor på en domarkur hundra gånger som igår) även om det är ett big no-no.
Oaktat vilket tror jag inte att han finner ”tävlingssituationen olustig” (ditt citat och spekulation) och jag förstår ärligt talat inte hur du har läst in mitt påstådda missnöje som du har gjort?
Hahaha jag har tänkt precis tvärtom Anna ett flertal gånger .. ”Men för i helsike .. skall hon ALDRIG bli missnöjd över sina ritter där i mitten av resultatlistan?? Hon har ju en SUPERFIN häst med potential … göööör någon förändring” 😀
Tro mig – hade jag vetat hur jag skulle lyckas bättre på tävling annat än att träna på så hade jag gjort det!
För övrigt rår jag inte över konkurrensen- många vill tex kvala till Falsterbo nu vilket märks.
Hade jag tyckt att de hästar som slår Vicke var kassa hade jag så klart inte varit nöjd men många är så otroligt fina på alla vis.
Jag skulle tycka att det vore intressant om du Birgitta berättar lite hur du tänker runt träningsupplägg, målsättningar osv. Själv jobbar jag mycket med just mål – både delmål och slutmål och har en noggrann planering för hur jag ska ta mig dit. Gör också utvärderingar med jämna mellanrum och ungefär en gång om året så funderar jag på om jag ska göra någon mer ”drastisk” förändring, t ex byta tränare etc. En tränare kan ju vara superbra på att rida/utbilda hästen sittandes på ryggen men inte riktigt passa till att undervisa från marken.
Ditt resonemang låter klokt och jag tänker och gör ungefär likadant.
Vet inte om det sista var en ”pik” till Olof men jag är mycket nöjd med honom som tränare och har inga planer på att byta.
För övrigt pratade jag med en hästvän nyligen som söker tränare och bra sådana växer banne mig inte på träd- jag hade i alla fall ingen lång lista att ge henne då en del tränare dessutom inte tar nya elever.
Alla tränare har sina för och nackdelar- jag har provat en del genom åren.
Ibland sätter man också för stor tilltro till tränaren och blir besviken när resultaten förblir desamma trots flera byten (så var det när jag hade Archie).
Målen med Vicke är att utbilda honom så högt det bara går eftersom det dels är jättekul att ha en häst som kan lite ”trix” 🙂 även om han kanske aldrig ska tävla svår dressyr och dels höjer det hans värde enormt.
På tävlingssidan hoppas jag i år rida på stadiga godkända procent i MSV B-klasserna.
Nä det är klart att konkurrensen här nere påverkar. Absolut. Det är jäkligt fina ekipage med. Men jag svarade mer utifrån att jag ville typ hålla med dig när du var frågande till hur Anna hade läst dina inlägg 🙂
Jag läste : ” min vana trogen inte alls var nöjd” Jag läser så himla sällan här får jag erkänna att jag drog slutsatsen att du oftast var missnöjd när du tävlat. Nu ser jag att det står ”otrogen” Sorry, jag ska egentligen inte kommentera då jag knappast kan räknas till någon av dina bloggläsare som såklart är mer insatta. 🙂