Måndag- nöta, nöta, nöta

Inte mycket nytt under Vickes och min träningssol- det är förfining av linjerna ur våra tävlingsprogram som gäller.

Att få fram den optimala traven och galoppen och mjuka övergångar – det är där fokus ligger.

Ser att sommarpälsen börjar titta fram och att den ynka fällning som ändå blir  på en helklippt häst har startat.

Hur de med oklippta hästar står ut har jag aldrig förstått- för mig skulle alla långa otäcka hår som både ramlar av och sätter sig på allt av tyg verkligen vara ett gigantiskt minus med att ha häst.

3 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Hi hi…var ju tvungen att skriva en liten ”provokation” för att väcka mina läsare 🙂 !

      Skämt å sido; jag tillhör ju tveklöst de som klipper för min egen bekvämlighet OCH för hästens välbefinnande. Är fullständigt övertygad om att hästen, om den hade kunnat välja, hade valt att bli klippt så mycket som jag rider i ridhuset och så långhårig som han blir.

      Att rida hästen dyngsur av svett nästan dagligen under flera (vinter)månader tror jag varken främjar allmänt välbefinnande eller fysik- jag tänker att det för hästen måste vara som om jag skulle träna inomhus iförd en dunjacka typ.

      Så bortsett från egen bekvämlighet och estetik (tycker det ser fult ut med ”lurv-bollar”) så tror jag att det är bäst för en tränande häst som rids i ridhus att klippas.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>