Kanske chans att påverka?

Om man tycker att något är galet enligt nuvarande Tävlingsreglemente ges man här möjlighet att inkomma med egna förslag till 2019.

Inte vet jag om det hjälper men jag har faktiskt skickat in ett förslag om ändrade uppklassningsregler för dressyren.

Mitt förslag går ut på att man efter 10 placeringar och/ eller efter uppnådda 65% i en viss klass under ett kalenderår blir omedelbart uppklassad  ut lägre klasser det året.

Exempel: 5 placeringar i MSV B på oavsett procent och 5 ritter på minst 65% så får man inte tävla MSV C det året. Nästa år är det fritt fram igen.

Nu var detta förslag bara något jag ”drog till med”- det finns säkerligen bättre vad gäller antalet placeringar/ procent osv men jag ville i alla fall komma med en grundtanke så att säga.

Har ni någon realistiskt genomförbar tanke som ni vill föreslå?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Lisa

    Jag har föreslagit att man ska få rida bettlöst i dressyren och samtliga moment i fälttävlan. 🙂
    Sen skrev jag också ett ganska luddigt förslag att jag ville att ryttarens sits och inverkan i lätta klasser skulle påverka dressyrresultatet mer än hästens gångarter och kapacitet. Nu tycker jag att man kan sitta hur fasen som helst och rida hur kasst som helst, men bara hästen är fin (eller sprattlig) så vinner man (lite överdrivet, men ni förstår säkert). Känns som att med mer fokus på ryttaren vågar även folk med ”inte så fina hästar” ut på dressyrbanan. Hur man ska komma dit vet jag dock inte.

    Svara
    • Birgitta

      Skulle inte förvåna mig om det här med bettlöst går igenom.

      Jag ville tävla på hack redan med Decima.

      Tror få hade upplevt det som ”fuskigt” då de flesta hästar trots allt är lättare att rida korrekt med bett.

      Svara
    • Frida

      Jag tror det är på väg dit hän i lätta klasser ändå. Man har t ex tagit bort koefficienten på hästens gångarter i nya LA:3 (har för mig att det är det programmet) vilket ju gagnar högre poäng på vägarna och ryttarens sits och inverkan. Helt rätt i mina ögon och jag gissar att allt eftersom de lätta programmen förnyas så kommer det att se ut så. Sen har ju alltid domaren lite nya direktiv varje år som de ska fokusera på, tror det var harmonin och lätthet i år eller nåt sånt. Vet inte exakt hur det funkar men jag tror att ridsportförbundet går ut med vad domarna ska lägga mest fokus på för att de vill styra ridningen åt ett visst håll och premiera de som lyckas bra med vissa moment.

      Svara
  2. Madeleine

    Eftersom att jag har åsikter om rosetträvar, så har jag oxå bett dom att titta på hur många placeringar som är rimligt innan ekipaget bör flyttar upp en klass

    Svara
  3. M

    Jag skulle vilja att man såg över unghästars tävlande, tycker det ofta tävlas för mycket och för tidigt på hoppsidan. Detta har redan diskuterats av Tidningen Ridsport och jag tycker någon form av riktlinje i TR bör finnas.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>