Klubb-val?

Idag undrar jag på vilka grunder ni valde att tävla för en specifik klubb?

Berodde det på att det är den avståndsmässigt närmaste klubben i förhållande till ert stall eller finns den andra bevekelsegrunder?

Själv är jag så….tja konservativ eller vad jag ska kalla det så jag har alltid tävlat för samma klubb.

Från början var det inte så konstigt för jag hade hästarna uppstallade på klubbens anläggning i över 20 år men även sedan jag flyttade till nuvarande stall har jag fortsatt att tävla för ”min” klubb.

Egentligen ”tjänar” jag inget på det- det kanske finns andra klubbar som jag hade haft större glädje av att tävla för- min klubb har i princip inga aktivt tävlande dressyrryttare och det var evigheter sedan vi hade några lag i allsvenskan tex.

Inte heller ordnas det några dressyrrelaterade clinics eller träningar och den senaste lokala/regionala tävlingen vi hade i dressyr skulle jag gissa ägde rum för gott och väl 10 år sedan.

Ska jag ange en fördel så är det att min klubb inte har det minst krav på att man ska delta i några obligatoriska aktiviteter- läs: ställa upp som funktionär på olika tävlingar.

Och ja, jag vet att det är funktionärerna som gör att vi som tävlar kan göra just detta men jag är allergisk mot tvång och vill inte känna att jag MÅSTE  ställa upp x timmar/ dagar  ”bara” för att få tävla för just min klubb.  Och mitt intresse för hopptävlingar sedan jag själv slutade att tävla i denna gren är i princip obefintligt.

Men som sagt: varför valde ni just er tävlingsklubb och vad är fördelarna med ert val som ni ser det?

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Dressyrtant

    Tävlar för samma klubb sedan över 20 år men måste ställa upp som funktionär två ggr per år. Det är okej tycker jag. Det blev den klubben eftersom jag stod på anläggningen. Jag har aldrig valt klubb efter vad man kan få som tävlande eftersom mitt eget tävlande är enbart för min egen skull. Dessutom går det sällan bra…;).
    Vi har lag att tävla i och jag har ställt upp i något div 1 lag men jag gillar inte när man måste rida förklassen för att ta ut ett lag.
    Ett tag skulle vi även ha manegeveckor och arbetsdagar och då blev det väl mycket att göra. Då flyttade jag men blev kvar som ryttare i klubben.

    Svara
    • Madeleine

      Stämmer ju inte riktigt MCR hade en dressyrclinic för något år sedan. Tyvärr inte många som kom av er få som tävlar för MCR. Men det kan det ju finnas många orsaker till. (Fel dag osv) Jag tycker det är kul att det finns några som tävlar för MCR även i dressyr och varit klubben trogen i många år .Vill du hjälpa klubben och vara funktionär så är MCR medarrangör tillsammans med de andra Malmö klubbarna v 31 på Ribban:) både dressyr och hoppning. Anmälan görs via MCR hemsida !

      Svara
      • Birgitta

        En clinic för ”något år sedan” är inte mycket att komma med tycker jag.

        Minns inte vad det var för en clinic eller varför jag inte deltog.

        Nej, jag är inte intresserad av att hjälpa till på hopptävlingar och om gud är god och jag och hästen får vara friska ska vi vara med på tävlingarna du skriver om som tävlande.

        Svara
        • Madeleine

          Var Paulinda Friberg som var där! Tävlar du inte båda dagarna det är dressyr så finns det ju tillfälle att vara funktionär Annars lycka till och som sagt vad kul att du varit klubben trogen i så många år och många till förhoppningsvis

          Svara
          • Birgitta

            Ahhh…nu har jag ett svagt minne av Paulinda- minns dock inte varför jag inte var där.

            Planen är att tävla båda dagarna (väldigt konstigt med tävling en måndag och tisdag dock) men man vet aldrig med djur…..

  2. Trasselkvast

    Jag valde den pga ville rida i lag, och också för att de inte har krav på funktionärer, vilket jag också är allergisk mot…

    Svara
  3. M

    Jag valde min klubb främst för jag ville ”gynna” en ridskoleverksamhet som har ett stort utbud av ridning för funktionshindrade. Har blivit tillfrågad att rida i lag (både Div 1 och ELIT) flera år i rad men har alltid lyckats slingra mig undan.

    Funktionärstvång införs just pga att ingen vill hjälpa till och det alltid är samma personer som sliter för att få runt en tävling. Argumentet att man är allergisk mot tvång blir lite utvattnat när ni själva vet om bristen om funktionär – tycker jag. Jag vet att vissa klubbar har infört ett system där man som tävlingsryttare får licensen återbetald om man hjälper till, hade det ”sporrat” för att få fler hjälpa till?

    Svara
    • Birgitta

      Fast handen på hjärtat: hade du som hoppryttare ställt upp som funktionär om din klubb BARA ordnade dressyrträningar och dressyrtävlingar?

      För tusen år sedan hade min klubb dressyrtävlingar och i vissa av dom var jag mycket engagerad på olika vis men det är som sagt länge sedan nu.

      Angående att få licensen betald eller någon annan förmån tror jag absolut att det hade lockat en del att hjälpa till.

      Svara
      • M

        Ja, det har faktiskt skett! Innan min nuvarande klubb tävlade jag cirka 3 år för en dressyrklubb (enbart dressyrryttare förutom jag) och där hjälpte jag till när det efterfrågades. Om jag själv tävlade på annat håll bakade jag ett gäng kakor till cafeterian.

        Svara
      • M

        Vill tillägga att jag tycker tvång inte är en bra metod för att få funktionärer.

        Svara
        • Birgitta

          Nä tvång blir sällan bra någonstans för de som känner sig tvingade kanske dels inte gör något bra jobb och dels sprider negativ stämning som man hade klarat sig bättre utan.

          Svara
      • Anna

        Jag tror att många klubbar hade haft svårt att anordna tävlingar om funktionärerna krävde mer motprestationer än gratis fika… Det är redan ekonomiskt osäkert och om tävlingsekipagen skall få förmåner bör ju rimligtvis det även gälla de andra funktionärerna och då tror jag det blir svårt att få det att gå runt faktiskt.

        Håller med om att det är fånigt att tvinga vuxna människor att hjälpa till om de inte vill men efter att ha slitit som funktionär (vilket jag tycker är jätteroligt) så vet jag hur oerhört uppskattad och oundgänglig all hjälp är och kan lite förstå att man tar till sådana metoder faktiskt…

        Svara
  4. LenaB

    Jag står på anläggningen där klubben hör hemma. Så vitt jag vet har vi inget ”tvång” att hjälpa till, men antar att det liksom förväntas när man står i stallet. Jag är iaf med i vår dressyrkommité och var faktiskt det redan innan jag flyttade till stallet, så jag är inblandad i alla dressyrevenemang som vi anordnar.

    Svara
  5. Linda

    Jag bor ett stenkast från klubbens anläggning och nyttjar ridhus och utebanor frekvent. Hade jag inte tävlat för klubben så hade jag fått betala 10 000 kr per år för ridhuskort samt 500 kr per häst och år. Tävlar man för klubben så kostar ridhuskortet 2200 kr per år samt 550 kr per häst och år. Då har vi också 5 obligatoriska arbetsdagar per år. Vi har inga förmåner i form av betalda licenser el dyl.

    Svara
  6. Frida

    Har ridit för samma klubb sedan många år med undantag för när jag jobbade på ridskola, då red jag för den klubben. Nu har jag återgått till min gamla igen. Valde den för att den är nära (har tillgång till ridhus närmare men inte fel med ett till) och för att det är en trevlig klubb. Ridhuskort ingår i medlemsavgiften så hade jag inte velat ha tillgång till ridhuset hade jag valt en annan (950:- för 1 års medlemskap och anläggningskort). Inget tvång på att vara funktionär vilket också var viktigt. Dels för att jag tycker det är fel väg att gå men också för att jag inte vill binda mig till ett visst antal pass. Jag har varit funktionär på de 2 av 3 tävlingar i år ändå men vill inte bli tvingad till det. Jag anser att om man vill tävla får man vara funktionär men det måste vara på en nivå som är rimlig för var och en.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>