Dagens (hudvårds) fråga

En diskussion på jobbet om hudvårdsprodukter gjorde mig lite nyfiken.

Jag har tidigare sällan använt hud eller ansiktskrämer på en regelbunden basis  eftersom jag har ganska fet hy i mig själv och då inte har tyckt att det behövs.

Men nu kanske det börjar bli dags att försöka förbli rynkfri så länge det går 🙂 (jag fyller snart 51) och ett sätt är väl att börja vårda huden bättre tänker jag?

Är ni noga med hur ni sköter hyn och vad använder ni för produkter?

Är det viktigt att produkterna ska vara ekologiska, inte testade på djur eller är det priset som avgör?

Handlar ni i affärer, på Apotek eller på nätet?

Finns det någon produkt som ni verkligen har känt ”wow, bästa ever” och vad är detta för något i så fall?

Blev tipsad om www.softskin.se som har både ett stort utbud och vettiga priser- kanske har ni fler bra tips?

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Manda Stillnert

  Jag kan tyvärr inte använda hudprodukter just nu pga av utredning varför jag får blåsor i ansiktet men använt en hel del innan, vet att min mor föredrar Elizabeth Arden. Men de är nog en smak sak bland annat vad man tycker är bra 😉

  Svara
 2. Frida

  Jag använder en del hudprodukter, dels för att jag hatar när det känns torrt och stramigt men också för att jag är fåfäng och vill undvika rynkor (vilket säkert är omöjligt ändå). Jag tycker det är viktigast att använda produkter som passar ens hudtyp. Jag använder ansiktsrengöring, toner på dagen och serum till natten samt en dag- och nattcreme + en egen salva till huden runt ögonen. Gillar Dermosils grejor som känns bra och har hyffsade priser.

  Svara
 3. Rackemarie

  Har alltid bara använt Nivea- produkter. Har testat lite dyrare mer fancy krämer men får garanterat konstiga utslag och blir irriterad i hud och ögon. Rengöringskräm Nivea, nattkräm Nivea Q10 plus, dagkräm Nivea CC och på det mineralpuder från Bare Minerals, som jag faktiskt tål. Har torr hy.

  Svara
 4. Anna

  Jag har väldigt känslig hy som inte tål många produkter men jag har ganska nyligen upptäckt Rosehip oil (tror det är nyponolja på svenska) som är väldigt bra för min hud. Luktar apa men jag blir alldeles mjuk utan ett enda utslag. Sedan rekommenderar jag att använda peeling ”utan skrubb”. BHA brukar jag använda.

  Svara
 5. Helena Tang

  Jag använder oftast produkter från Lush som inte testar på djur och är miljövänliga. Deras shampokakor är fantastiska, varar jättelänge och smidigt när man reser. De har bra badprodukter (badbomber osv) och hudkrämer, som tyvärr inte riktigt passar för mig och min jättetorra hud.
  Bodyshop använder jag mycket av, deras ansiktskrämer finns i många variationer och olika dofter 🙂 De har dessutom ett medlemskort, med bra erbjudanden här.
  De testar inte sina produkter på djur, men dom ägs numera av L’Oréal, som gör det..

  Svara
 6. Karin

  Blandar hejvilt mellan Clarins och andra dyrmärken, men prova gärna Cien som är Lidls egna märke,bra grejor till bra priser.

  Svara
 7. Dagge

  Jag har använt Eucerins Hyaluron-filler anti-rynkserie i flera år. Älskar den! Har dels deras koncentrat (som ögoncreme och på lite linjer) och även deras dagcreme. Kan verkligen rekommendera. De ligger bra i pris och jag beställer alltid via Apotea .

  Jag tror den funkar :-D. Var just iväg på en resa och det var flera som inte kunde tro att jag är så gammal som jag är hahahaha 😀 (dvs 54). Kan ha varit att de ville ställa in sig också :-p .
  http://www.eucerin.se/produkter/hyaluron-filler

  Svara
  • DRESSYRLIV

   Men Dagge! Så himla roligt att ”se” dig här!!! Det känns som en evighet sedan jag såg ditt alias. Antar att min barn-och skulpturblogg kanske inte riktigt uppfyller dressyrkriteriet längre haha! Men det kommer 😉

   Hur som helst så är jag också en som tar väl hand om min hy! Både dag- och nattcrèmer. Tänker f ö att jag vill testa de produkter som Dagge ovan nämner! De produkter jag använder är från Lancôme och Nivea. Nutrix-serien från Lancôme då min hy är så torr och så Niveas q10-ögoncrème.

   Tvättar smink mm med Lancômes produkter också. Känslig hy som typ bara verkar köpa detta dyyyyyra märke 😉

   Kul fråga att ställa förresten 🙂

   Svara
 8. LenaB

  Har torr och känslig hy, får lätt utslag av diverse ansiktsprodukter…samt att jag sitter vid skärm på dagarna vilket inte är så snällt mot hyn.
  Exuviance funkar bra tycker jag (går även till dem för ansiktsbehandlingar med väldigt ojämna mellanrum;-), rengöring har jag just nu i Clinique, vilket har fungerat fint. Bare Minerals puder, eller makeupcreme från Exuviance.

  Svara
 9. Louise

  Jag har känslig hud som blir väldigt torr för mista lilla… Har fastnat för ett märke som heter
  Sukí, det är ekologiskt, veganskt och funkar jättebra på min känsliga hud 🙂 Brukar beställa från Softskin, gillar både dem, Body shop och eleven.se.

  Svara
 10. Anneli Andersson

  Nowage serien från Oriflame. En riktig bra serie som finns för alla hudtyper . Låt inte din hy diktera din ålder, hitta rätt NovAge-rutin för dig idag! Denna serie ger verkligen resultat o bäst av allt man kan prova o är man inte nöjd får man utnyttja produktgarantin som ger pengarna tillbaka. länk nedan.
  https://se.oriflame.com/products/product?code=33490

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>