Söndag- motion och middag

I morse körde jag samma upplägg som igår- ut till stallet tidigt (6.30) och ett kort ridhuspass (30 minuter) innan hagutsläpp och hemfärd.

Jag gillar att ha ridningen avklarad (även om ”avklarad” har en negativ klang…jag tycker ju om mina ridpass) så att resten av dagen kan tas lite som den kommer utan att man behöver planera in hästmotionen senare.

Efter lite shopping och besök hos Henkes föräldrar begav vi oss till Skryllegården och slog på så vis inte bara 2 utan till och med 3 flugor i en smäll.

Först gick vi en långpromenad med Molly i skogen, sedan åt vi middag i Skrylles restaurang och slutligen körde vi förbi stallet  (ligger 6 km från Skrylle och på väg hem) så att jag kunde ta av Vicke regntäcket och spraya honom med anti-klisprayen (jag ”oljade” in honom i morse efter ridningen).

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Förstår vad du menar med ”avklarad”, jag tycker också om att rida direkt på morgonen när jag är ledig. Dels så känner jag att jag inte behöver stressa och dels så är jag alltid på gott humör hela dagen sedan, en bra utgångspunkt för en ledig dag. Dessutom känns det inte som att ridningen tar hela dagen i anspråk som det gör om man rider mitt på dagen utan man hinner med lite annat också, typ vara social, mysa med hunden, städa eller bara pilla sig i naveln….

  Svara
 2. Ingela

  Säger precis som du. Ha ridningen avklarad! Fastän det är roligt, men man vill ha ”det gjort” innan man gör annat. (För tänk om man inte hinner sen eller blir för trött eller något sådant;-) )

  Svara
  • Birgitta

   Jag fördrar ju dessutom att rida ensam i ridhuset och sannolikheten för detta ökar ju tidigare på dagen man rider 🙂 .

   När jag jobbar natt vill jag vara hemma senast 16.00 för att hinna vila innan och även lediga dagar är jag helst hemma vid denna tid så vida vi inte har något riktigt roligt inplanerat.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>