Måndag- däckad

Av olika anledningar fick det bli ett ridhuspass för tredje dagen i rad och det gillar jag egentligen inte.

Men dels har jag bara ridit ”aktivt” 20-25 minuter/ gång de här dagarna och dels (huvudorsak) var det för mörkt för att rida ut på morgonen och därefter hade jag annat inplanerat.

Vicks känns i alla fall fin på alla vis även om passen är tämligen kravlösa än så länge. Jag rider mest runt på fyrkantsspåret och har gjort några byten typ 🙂 .

Idag besökte jag också en däckfirma och fick utan problem ett däck till mitt hag-ensilage så det rekommenderar jag verkligen.

Stråfodret kan absolut blåsa iväg ändå men det skyddar lite och känns mycket enklare och säkrare än många hemmabyggen med lastpallar jag sett.

Det måste ju vara lätt att hantera även för den som lunchfodrar i hagarna så att tex hänga upp nät tror jag inte hade varit populärt (och det blir spill även från hönät- jag har provat).

I senaste stallet hade man mega-traktordäck (se bild) som rymde minst 6 kilo ensilage lätt men dels ska Vicke inte äta så mycket nu (han äter långsamt och inte så ”villigt” utomhus) och dels vägde dom däcken ”ett ton” och gick knappt att rubba= jag hade fått ha hjälp att både lasta ett sådant däck i ett släp och framför allt att få det på plats i hagen= också för mycket bök.

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Linda

  Jag har också traktordäck till lunchhöet som är i en annan del av hagen med automatisk grind som öppnar vid 12. Fungerar super! Regnar det när jag lägger ut höet på morgonen så går det trycka in det i själva däcket så det hålls någorlunda torrt.

  Svara
 2. S

  Har också ett däck i hagen och är mkt nöjd. Efter mkt funderande över vad man som häst minst kan fastna i/göra illa sig på åkte jag till en däckfirma som hjälpte mig hitta ett perfekt stort däck med mjuka kanter! De var bara glada över att få byta ett uttjänt däck mot fikabröd 🙂 Det rymmer nog uppåt 8-10 kilo om man packar det väl, så det är stort. Trots det leker min häst med det och flyttar runt det i hagen…

  Svara
  • Birgitta

   Vicke lyckades också flytta sitt förra däck några meter trots att jag knappt kunde rubba det!

   Däckfirmorna är nog bara glada att bli av med gamla däck- tror de får betala ngn liten avgift för att slänga dom….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>